Frigarui cu fructe asortate si sos sabayon

de nico15 in Dulciuri, 17 Aug 2011 | 4330 vizualizari

 

Frigarui cu fructe asortate si sos sabayon, de vis!

 

INGREDIENTE

  • 2 mere
  • 2 kiwi
  • 2 grepfruit
  • 2 nectarine
  • 2 mandarine  
  • 2 oua
  • 100 g de stafide
  • 50 ml de cognac
  • 4 linguri de vin alb dulce
  • ¼ de pachet de unt
  • 2 pliculete de zahar brun
  • 2 linguri de miere
  • scortisoara
  • menta / vanilie  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui cu fructe asortate si sos sabayon:

Preparare Frigarui cu fructe asortate si sos Sabayon

Fructele se taie in cubulete potrivite, se alterneaza pe batele de frigarui dupa cum va place, cand frigaruile sunt gata procedam in felul urmator: intr-o tigaie punem untul si il lasam sa se topeasca, adaugam zaharul brun si il lasam sa se topeasca si adaugam si mierea. Dupa ce toate s-au topit introducem frigaruile si le lasam sa intre caramelul creat pe fiecare parte a frigaruilor, pe acestea le intoarcem pe fiecare parte iar dupa ce sunt facute le scoatem pe hartie absorbanta si trecem la pregatirea sosului Sabayon.

Punem stafidele in cognac si le lasam sa se hidrateze. Separat trecem la prepararea sosului dupa cum urmeaza:intr-un vas punem 2 galbenusuri de ou cu doua linguri de zahar si incepem sa batem cu telul, dupa care vom pune vasul pe bain-marie si vom continua amestecarea pana ce se va crea o compozitie spumoasa, albicioasa adaugam esenta de vanilie cateva picaturi si cele 4 linguri de vin alb dulce se continua baterea la bain-marie inca 7-8 minute pana ce sosul va fi legat.

Aranjam farfuria cu cate 2 frigarui la portie sau aranjam un platou si fiecare se serveste dupa pofta inimii ca in imaginea alaturata adaugam pe sos si stafidele hidratate, ornam cu menta si cu un praf de scortisoara si putem servi.

Pofta Buna

TIPS-URI

1

vinul sa fie alb si dulce

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu fructe asortate si sos sabayon" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, nuca si mascarpone