Frigarui de creveti si calmari

de xana in Fructe de mare, 5 Iul 2013 | 4109 vizualizari

 

Vreau sa mentionez ca ador reteta asta, iar vara o fac de cate ori pot, cu o salata alaturi.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr calmari
  • 600 gr creveti
  • 1 ardel verde sau rosu
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita de boia de ardei
  • 1 lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper
  • putin ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de creveti si calmari:

Am taiat calmarii in bucatele de 3 centimetri si i-am pus intr-un castronel cu sare, piper, boia, usturoiul pisat, sucul de la lamaie si cam 2 linguri de ulei si am amestecat bine. Ideal ar fi sa ramana la marinat peste noapte, dar e bine si cateva ore. 

Am taiat ardeiul in patratele si ceapa la fel si am inceput asamblarea: crevete, ardel, calmar, ceapa, crevete si asa mai departe pana termin.

Cel mai bine ies pe gratarul de carbuni si sunt gata cam intr-un sfert de ora, cat sa se rumeneasca putin pe ambele parti. Eu obisnuiesc, cat frigaruile sunt pe gratar sa le ung cu un amestec de ulei cu usturoi pisat.

Enjoy!

TIPS-URI

1

cine foloseste betisoare din lemn, trebuie sa le lase jumatate de ora in apa, ca sa se umfle

2

nu uitati frigaruile pe gratar! Daca stau mai mult decat trebuie, calmarii devin tari si crevetii uscati

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de creveti si calmari" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Rocsi 1

05.07.2013, 22:22

Bine ai venit

xana 1

05.07.2013, 22:34

Bine v-am gasit!

RuxyRux 1

05.07.2013, 22:36

Grozav!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Creveti in lapte de cocos