Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Vreau sa mentionez ca ador reteta asta, iar vara o fac de cate ori pot, cu o salata alaturi.
Am taiat calmarii in bucatele de 3 centimetri si i-am pus intr-un castronel cu sare, piper, boia, usturoiul pisat, sucul de la lamaie si cam 2 linguri de ulei si am amestecat bine. Ideal ar fi sa ramana la marinat peste noapte, dar e bine si cateva ore.
Am taiat ardeiul in patratele si ceapa la fel si am inceput asamblarea: crevete, ardel, calmar, ceapa, crevete si asa mai departe pana termin.
Cel mai bine ies pe gratarul de carbuni si sunt gata cam intr-un sfert de ora, cat sa se rumeneasca putin pe ambele parti. Eu obisnuiesc, cat frigaruile sunt pe gratar sa le ung cu un amestec de ulei cu usturoi pisat.
Enjoy!
1
cine foloseste betisoare din lemn, trebuie sa le lase jumatate de ora in apa, ca sa se umfle
2
nu uitati frigaruile pe gratar! Daca stau mai mult decat trebuie, calmarii devin tari si crevetii uscati
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult