Frigarui de curcan cu miere si mustar

de Sidy in Curcan, 24 Mar 2013 | 1788 vizualizari

 

Facuse Medi o ...fabuloasa friptura de curcan in unt cu rozmarin, asa cum numai ea stie sa faca ,iar eu am vrut...sa o imit .
Dar nu am avut nici o sansa...familia a vrut frigarui ! Asa ca am facut frigarui.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe superioare de curcan
  • 2 linguri amestec condimente Kotany
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri pesmet
  • 4 bete frigarui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de curcan cu miere si mustar:

Inlaturam pielita de pe pulpe si le dezosam. Taiem apoi carnea in bucatele mici de 2,5 cm si o punem intr-un bol.

Presaram amestecul de condimente peste pulpele de curcan, adaugam sosul de soia si amestecam.

Acoperim bolul cu folie si il dam la rece 30 de minute.

Dupa trecerea timpului , tragem bucatile de carne pe betele de frigarul, pe care le lasam 5 minute in apa, sa nu se arda la prajit.

Incingem un gratar non aderent- eu am avut unul de ceramica Delimano- si asezam frigaruile sa se rumeneasca bine pe toate partile.Le rotim din cand in cand.

Dupa ce sunt rumene ( cate 2-3 minute pe fiecare parte), le ungem cu miere si le pudram cu pesmet.Le punem pe o tava.

Dam tava la cuptorul incalzit la 180 de grade C, pentru 10 minute , sa se rumeneasca bine frigaruile.Dupa 5 minute le intoarcem, apoi sunt gata.

Serviti frigaruile alaturi de un sos sau de o salata.

Pofta mare sa aveti !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Frigarui de curcan cu miere si mustar 213386
retete culinare - Frigarui de curcan cu miere si mustar 213387
retete culinare - Frigarui de curcan cu miere si mustar 213388
retete culinare - Frigarui de curcan cu miere si mustar 213389
retete culinare - Frigarui de curcan cu miere si mustar 213390
retete culinare - Frigarui de curcan cu miere si mustar 213391
retete culinare - Frigarui de curcan cu miere si mustar 213392

COMENTARII (16)

Corinuta 1

24.03.2013, 18:18

Foarte bune, as gusta vreo doua

Bya Ralu 1

24.03.2013, 18:43

bun de tot

mihaelar63 1

04.04.2013, 13:55

Buna idee cu frigaruile !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S