Frigarui de porc

de Ina in Mancaruri cu carne, 16 Oct 2016 | 242 vizualizari

 

Daca tot am incins gratarul pentru niste coaste de miel si mititei, am zis sa ne bucuram si de gustul legumelor fripte, combinate cu carne, adica de mult ravnitele frigarui. 

 

INGREDIENTE

  • carne de porc ( eu am avut bucati fragede, de pe burta )
  • ardei capia
  • ceapa
  • dovlecei subtiri, tineri
  • sare
  • piper ( sau condiment pentru friptura )
  • betisoare pentru frigarui ( se gasesc in supermarket )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de porc:

Portionam carnea in bucati patrate si o condimentam cu sare si piper sau cu condiment special pentru fripturi/ frigarui . Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la rece 15 minute sa se patrunda aromele. 

Spalam si curatam legumele de partile necomestibile ( seminte, cotoare, etc.), apoi le taiem in bucati potrivite cu latura de cca 4-5 cm.( nu e cazul la dovlecel, pentru ca in cazul acesta doar spalam si feliem ) 

Cand avem materia prima pregatita luam cate un betisor si intepam mijlocul bucatilor de carne si legume, alternandu-le ca la siragul de margele. 

Pregatim jarul pe gratar si frigem frigaruile pe toate partile pana cand carnea si legumele sunt bine patrunse. 

Servim frigaruile fierbinti, daca se poate direct de pe gratar, pentru a ne bucura si de combinatia de mirosuri.

 

 

TIPS-URI

1

Pentru a obtine patrate potrivite pentru frigarui, folosim im principal foile externe de la o ceapa mare.

2

Cu cat ardeiul gras/capia va fi mai carnos, cu atat gustul frigaruilor va fi mai bun.

RETETA IN IMAGINI

Frigarui de porc-0
Frigarui de porc-1
Frigarui de porc-2
Frigarui de porc-3
Frigarui de porc-4
Frigarui de porc-5
Frigarui de porc-6
Frigarui de porc-7
Frigarui de porc-8
Frigarui de porc-9
Frigarui de porc-10
Frigarui de porc-11

COMENTARII (24)

diaconta

diaconta 1

16.10.2016, 22:45

Ia sa vin si eu

Ina

Ina 1

17.10.2016, 19:08

)))
Daca ati sti ca veniti, clar as pune de-un gratar

Panacris

Panacris 1

17.10.2016, 20:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!