Frigarui de pui cu sote de mazare

de Rocsi in Pui, 25 Iun 2013 | 1381 vizualizari

 

Imi plac mult frigaruile de pui si le pregatesc de cate ori am ocazia pentru ca sunt si pe placul alor mei. Vi le recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • Pentru frigarui:
  • rosii cherry
  • ardei galben
  • 1 ceapa
  • 1 piept de pui dezosat
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cu varf mustar
  • 2 linguri vin
  • 1/2 lingura otet balsamic
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • busuioc uscat
  • cimbru uscat
  • Pentru sote de mazare:
  • 300 gr mazare la borcan (sau proaspata)
  • 1 ceapa mica
  • 1 cub unt
  • sare
  • piper
  • 1 lingura smantana
  • marar verde
  • cascaval
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de pui cu sote de mazare:

Frigaruile:

Mai intai marinam carnea sa prinda din toate aromele. Intr-un bol amestecam mustarul, uleiul, vinul, otetul balsamic, boiaua de ardei, busuioc si cimbru uscat. Amestecam bine, punem sare si piper dupa gust, apoi usturoiul pisat. Incorporam toate pana devin ca o pasta mai subtire. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet si il taiem cubulete. Il punem in amestecul de condimente, il invartim cu o lingura si il lasam la frigider pentru circa 30 de minute.

Rosiile le spalam si le indepartam coditele. Ceapa o curatam si o taiem bucatele mici, ardeiul galben il facem cuburi potrivite. Betele de frigarui le punem intr-un bol cu apa rece.

Dupa ce carnea s-a marinat si totul este pregatit montam frigaruile. Pe bete asezam bucatele de carne, cate o rosioara, bucatele de ceapa si ardei in ordinea pe care o doriti. Ungem o tigaie grill cu putin ulei, o punem la incins si asezam frigaruile. Le rumenim bine pe toate partile si cand sunt gata le scoatem pe un platou.

Sote de mazare:

Curatam ceapa si o tocam marunt. Intr-o tigaie punem untul la topit si cand este incins punem ceapa, 4-5 linguri de apa si o inabusim  putin. Spalam mazarea si ii dam drumul in tigaie, dar mai adaugam putina apa. Lasam sa se faca la foc potrivit, cand este bine scazuta punem smantana, condimentam cu sare si piper. Mai lasam circa 1 minut pe foc apoi tragem tigaia deoparte.

Ne asezam pe o farfurie frigarui, putina mazare peste care presaram marar verde tocat si radem putin cascaval.

Un meniu foarte bun. Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Frigarui de pui cu sote de mazare 239777
retete culinare - Frigarui de pui cu sote de mazare 239778
retete culinare - Frigarui de pui cu sote de mazare 239779
retete culinare - Frigarui de pui cu sote de mazare 239780
retete culinare - Frigarui de pui cu sote de mazare 239781
retete culinare - Frigarui de pui cu sote de mazare 239782

COMENTARII (44)

Rocsi 1

26.06.2013, 23:08

Multumesc Geanina

mihaelar63 1

26.06.2013, 23:58

Daca nu te descurci , iti vin eu in ajutor . La mancat bininteles

Rocsi 1

27.06.2013, 12:08

Cu mare drag te primesc Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S