Frigarui din legume si carne de porc

de FlaviaD in Cook and smile, 30 Aug 2013 | 6916 vizualizari

 

Cand aveti pofta de ceva nou si doriti sa va rasfatati putin, incercati frigarui pregatite la tava, in cuptor. Se fac usor, sunt senzationale si va mai si distrati insirand legume pe tepusa. Sunt minunate sa le faci la gratar sau daca ai copii, sa-i pui pe ei sa le asambleze. Eu n-am fost nici la gratar si nici copii n-am, insa m-am amuzat teribil facand la frigarui :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de porc fara os
  • 200 g ciuperci Champignon
  • 3 zucchini
  • 3 cepe medii
  • 3 ardei capia
  • 1 lamaie
  • ulei pentru uns tava
  • mirodenii (piper alb, chilli, busuioc, maghiran, sare)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui din legume si carne de porc:

Pentru inceput am luat o bucata de carne de porc, pulpa fara os am avut eu, si am sectionat felii groase cam de 1 centimetru, iar apoi am taiat cu cutitul cuburi din fiecare felie iarasi cam de 1 centimetru. Ca sa fie carnea frageda si gustoasa, am lasat cubuletele de carne la marinat in zeama stoarsa de la o lamaie, impreuna cu mirodenii. Pentru marinada am folosit busuioc proaspat uscat, maghiran, mult chilli, piper alb si sare. Desigur, daca nu gustati mancarurile picante, atunci puneti in loc de chilli boia dulce. Am lasat carnea la marinat o ora si am dat la frigider in timpul acesta.

Intre timp am pregatit legumele ce aveau sa stea mandre pe tepusa alaturi de carnea de porc marinata. Am ales pentru frigaruile mele dovlecei zucchini, ardei capia, ciuperci Champignon si nu se putea sa lipseasca ceapa. Dovleceii si ardeiul capia i-am taiat cubulete, ciupercilor le-am scos piciorusele, iar ceapa am taiat-o circular astfel ca am obtinut niste inele pline.

Cand am considerat ca marinada mea a fost gata, am scos carnea de la frigider si m-am apucat sa construiesc frigaruile: intr-o o tepusa am infipt un cubulet de dovlecel, apoi un patratel de ardei capia, urmat de o bucatica de carne, un inel de ceapa si o ciupercuta. Dupa care am repetat operatiunea pana am umplut o tepusa, iar apoi cu fiecare tepusa imparte am procedat la fel.

Dupa ce frigaruile au fost pregatite am uns tava in care urma sa le pun la cuptor cu putin ulei – din motive de sanatate, cum am mai precizat si in alte randuri, evit uleiul rafinat de floarea soarelui. Eu am folosit ulei de porumb. Am asezat frigaruile in tava si peste ele am tras un praf de sare si altul de mirodenii. Am turnat putina apa si am taiat o rosie felii rotunde pe care le-am asezat si pe ele in tava. Am dat la cuptor pentru o ora la foc mic si am scos cand carnea si legumele erau frumos rumenite.

Noi am servit alaturi de piure de cartofi facut cu patrunjel si cu sos de rosii facut in casa pe care il gasiti pe www.gatituleojoaca.net cat si aici pe site.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Frigarui din legume si carne de porc 255902
retete culinare - Frigarui din legume si carne de porc 255903
retete culinare - Frigarui din legume si carne de porc 255904

COMENTARII (12)

FlaviaD 1

31.08.2013, 14:27

Va multumesc tuturor. Data viitoare va chem pe toti sa ne distram

laura_n 1

01.09.2013, 17:34

tare bune

Krystyan Trendy 1

05.01.2014, 01:19

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!