Frigarui din pui cu paine si salata de portocale rosii cu Kale si Feta

de Satisfyyourcravings in Pui, 28 Mar 2016 | 284 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • frunzele de la 2 crengute rozmarin
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline extra virgin
  • 1 lingura otet din vin alb
  • piper cayenne
  • 2 bucati piept de pui 120 de grame fiecare
  • 2 felii groase de paine integrala
  • 8 foi de dafin proaspete
  • 2 portocale rosii
  • 100 grame varza Kale sau spanac (eu am avut deja tocata, dar se pot folosi si frunzele intregi)
  • 1 lamaie
  • 1 lingura otet balsamic
  • 20 grame branza Feta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui din pui cu paine si salata de portocale rosii cu Kale si Feta:

Se adauga rozmarinul intr-un mojar, impreuna cu putina sare grunjoasa si se transforma intr-o pasta. Se transfera intr-un bol, se adauga usutroiul pisat, 1 lingura ulei de masline, otetul si piperul Cayenne si se amesteca. 

Se taie pieptul de pui si painea in cuburi de 2 cm. Se adauga in bolul cu marinata si se amesteca bine. 

Se infig bucatile de paine si puiul, impreuna cu frunzele de dafin, o bucata de paine, una de pui si o frunza de dafin pana se umplu 4 tije pentru frigarui.

Se incalzeste o tigaie antiaderenta la foc mediu spre mare si se adauga frigaruile. Se aseaza o farfurie deasupra si un obiect greu, de exemplu mojarul. Astfel frigaruile devin crocante. 

Se prajesc 4-5 minute pe parte. 

Intre timp, se curata portocalele de coaja si se taie felii. 

Se stropeste varza cu ulei de masline si sucul de la 1/2 lamaie. 

Se aseaza pe doua farfurii, se adauga felii de portocala rosie, frigaruile si branza Feta si se serveste cu felii de lamaie.

 

COMENTARII (9)

Rocsi 1

28.03.2016, 21:04

Imi plac frigaruile de pui

Gherca Daniela 1

28.03.2016, 21:54

buni!

Geanina87 1

29.03.2016, 08:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04