Frigarui japoneze de vita

de Sylvia in Vita, 26 Mai 2014 | 1591 vizualizari

 

In graba mare va prezint un preparat simplu si delicios , niste frigarui de vita cu ciuperci shiitake si ceapa verde, aromatizate cu ulei de susan , o minunatie ....le-am servit cu un sos dulce picant si au facut parte dintr-o cina japoneza cu sushi si teriyaki de pui ( frigarui mici ) .

 

INGREDIENTE

  • carne de vita filé sau antricot ( cu o textura care se preteaza la graatr)
  • sos soia
  • pasta miso
  • ulei susan
  • amidon de porunb
  • fulgi de ardei iute
  • vin de orez
  • sos dulce picant
  • seminte de susan
  • ceapa verde
  • ardei rosu
  • ciuperci shiitake
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui japoneze de vita:

In prima etapa se taie carnea in bucati patrate si se pastreaza in frigider. Se face un sos pentru marinat carnea din sos soia, putin pasta miso, un fir de ulei de susan, putin vin de orez, un varf de cutit de amidon de porumb, fulgi de ardei iute.

Se pune carnea la marinat si se lasa apoi la rece macar 2 ore. Ceapa se taie segmente lungi si ardeiul se taie patrate, se rehidrateaza ciupercile shiitake si se taie bucati medii. 

Se formeaza frigaruile alternand carnea cu ceapa, ardei, ciuperci . Se prajesc pe tava de grill la foc mediu, se servesc cu seminte de susan peste si cu un sos picant, eu am ales sosul dulce-picant.

Va doresc pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti vin de orez puneti un vin demi-sec

RETETA IN IMAGINI

Frigarui japoneze de vita-0
Frigarui japoneze de vita-1
Frigarui japoneze de vita-2
Frigarui japoneze de vita-3

COMENTARII (23)

Sylvia 1

27.05.2014, 09:58

ma bucur ca v-au placut !

mirela0911 1

27.05.2014, 15:06

bune

simonacallas 1

27.05.2014, 17:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04