Frigarui japoneze Tsukune teriyaki

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 6 Iun 2015 | 594 vizualizari

 

Preferatele mele..........


« Tsukune » つくね este corespondentul japonez al chiftelelor; ele se pot prepara din carne de vita, porc sau pui .

 

INGREDIENTE

  • 1 praz - partea alba cam 150 gr
  • 350 gr de carne tocata (pui, curcan, porc, vitel....)
  • 2 linguri de sos soia light
  • 2 linguri de sos soia dark
  • 1 lingurita de zahar
  • piper proaspat macinat
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • 2 felii de paine
  • 1 lingura de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui japoneze Tsukune teriyaki:

Taiati prazul in rondele fine. Puneti painea la-nmuiat. O scurgeti si o puneti intr-un castron.

Adaugati carnea, prazul, sosul de soia light, zaharul, piperul si ghimbirul.

Amestecati bine si dati la rece 1 ora.
Faceti chiftelute mici si rotunde. Dati-le prin sosul de soia dark.

Puneti-le la prajit intr-o tigaie cu un pic de ulei.
Cand sunt colorate un pic adaugati 3-4 linguri de apa.
Sosul trebuie sa se ingroase si chiftelutele trebuie sa se rumeneasca bine.
Lasati un pic sa se raceasca. Faceti frigaruile si puneti peste ele sosul ramas in tigaie. Serviti cald.......

Puteti sa adaugati ca garnitura :
- Orez  -reteta aici
Taietei- Nouilles chinezesti
Orez Cantonez- Chinezesc

In acelasi timp am facut Frigarui Yakitori - reteta aici

Pofta Buna !!!!!

 

TIPS-URI

1

lasati la marinat carnea cruda o ora la rece

RETETA IN IMAGINI

Frigarui japoneze Tsukune teriyaki-0
Frigarui japoneze Tsukune teriyaki-1
Frigarui japoneze Tsukune teriyaki-2
Frigarui japoneze Tsukune teriyaki-3
Frigarui japoneze Tsukune teriyaki-4
Frigarui japoneze Tsukune teriyaki-5

COMENTARII (16)

alilianaa

alilianaa 1

06.06.2015, 20:45

mihaelar63

mihaelar63 1

06.06.2015, 23:44

Ador ,, altfel'' de chiftele

mirela0911

mirela0911 1

07.06.2015, 13:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!