Frigarui marocane de pui cu sos mentolat si cous-cous

de Satisfyyourcravings in Pui, 5 Mai 2014 | 1304 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru frigarui:

  • 600 grame piept de pui, fara piele si os, taiat cuburi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bucata medie de ghimbir proaspat, feliat
  • 1 lingurita piper cayenne
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 1 lingura de paprika afumata
  • 1/2 lingurita seminte de cumin
  • 1/2 lingurita de scortisoara pudra
  • sare/piper
  • 2 linguri ulei de masline

Pentru sosul mentolat:

  • 1/2 cana iaurt
  • 5 frunze menta proaspata, tocata
  • 1/2 lingurita fulgi de piri-piri
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 3 linguri de branza tare de oaie

Pentru cous-cous

  • 1 cana cous-cous
  • 2 cani supa de legume
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 1/3 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1 lingura de ulei
  • 1/2 lingurita cumin pudra
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui marocane de pui cu sos mentolat si cous-cous:

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si toaca usturoiul, ghimbirul, piperul cayenne, patrunjelul, paprika, cuminul, scortisoara, sare si piper. La final se adauga uleiul si se amesteca pana devine o pasta omogena. 

Se ung bucatile de pui cu pasta obtinuta anterior si se lasa la marinat 2 ore in frigider. 

Se aseaza bucatile de pui de frigarui si se gatesc pe un gratar fierbinte 4 minute pe parte, pana prin o culoare aurie si sunt gatite complet. 

Pentru cous-cous, se fierbe supa impreuna cu usturoiul, scortisoara, turmericul, uleiul, cuminul si ghimbirul. Se toarna peste cous-cous si se acopera. Dupa 10 minute se amesteca cu o furculita. 

Pentru sosul mentolat, se amesteca toate ingredientele. 

Se servesc frigaruile impreuna cu sosul si cous-cous. 

 

COMENTARII (17)

Criss

Criss 1

05.05.2014, 16:39

laura_n

laura_n 1

05.05.2014, 19:05

imi place tot ce ai pregatit!

laura_n

laura_n 1

05.05.2014, 19:05

si eu zic la fel ca Padre

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!