Friptura aromata de iepure

de Dea_Dea in Mancaruri cu carne, 28 Aug 2013 | 4766 vizualizari

 

O friptura minunata!

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure
  • 2 cepe
  • jumatate de telina
  • 1 morcov
  • boabe de piper
  • 2-3 frunze de dafin
  • piper macinat
  • sare
  • cimbru
  • 200 ml vin rosu
  • 6 feliute de slanina
  • 1 capatana usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura aromata de iepure:

Carnea de iepure se spala bine si se transeaza.

Facem baitul din : ceapa taiata solzisori , telina taiata felii, morcovul taiat felii, boabe de piper, sare, cimbru, piper macinat si vin. Punem carnea in bait si dam la frigider 2 ore, si mai amestecam din cand in cand.

Intr-o tava punem feliutele de slanina , si turnam carnea cu baitul, deasupra se pune usturoiul taiat feliute .

Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor la foc potrivit 90 min, dupa care se scoate folie si se mai lasa 10-20 min sa se rumeneasca.

TIPS-URI

1

Se pot pune si alte legume daca doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura aromata de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iepure in dafin si cartofi la cuptor