Friptura aromata de pui

de Alexandra Burz in Pui, 12 Dec 2013 | 3313 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de pui
  • 2 crengute rozmarin proaspat
  • 2 crengute cimbru proaspat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • usturoi praf
  • 2 linguri untura de porc
  • 4-5 linguri miere
  • 200 ml vin alb
  • 100 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura aromata de pui:

Se curata bine carnea, se spala si se taie bucati potrivite

Se face un mix din sare, piper, boia si praf de usturoi

Se cresteaza bucatile de carne si se asezoneaza bine cu mixul de condimente si se lasa la marinat pt 2 ore

Intr-o tava de yena se pune untura de porc, se aseaza carnea, printre care se rasfiresc crengutele de rozmarin si cimbru

Carnea se unge usor cu miere

Se pune vinul si apa

Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la copt pt 45 minute, dupa care se inlatura folia si se mai lasa la foc inca 15-20 minute pt a prinde crusta aurie

POFTA BUNA

TIPS-URI

1

SE SERVESTE CU PIURE DE CARTOFI SAU CARTOFI CU ROZMARIN LA CUPTOR

2

PENTRU CEI CARORA LE PLACE GUSTUL PICANT BOIAUA DULCE POATE FI INLOCUITA CU CEA PICANTA

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura aromata de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticla