Friptura asortata

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 19 Apr 2010 | 6927 vizualizari

 

Va prezint acest fel de mancare simplu de realizat si gustos, ideal pentru un pranz sau o cina de we .

Am facut o friptura asortata cu bucati de pui si iepure, impacand in felul aceste toate gusturile dar pana la urma s-a dovedit ca toata lumea a vrut si pui si iepure.

 

INGREDIENTE

  • un pui decupat in bucati,
  • 3 pulpe de iepure taiate in 2 fiecare, 
  • o ceapa mare,
  • un morcov mic ,
  • o rosie ,
  • o mana de verdeata ( rozmarin, salvie si patrunjel am pus eu ) ,
  • 200 ml de vin,
  • 50 ml de ulei  de masline ,
  • sare,
  • piper,
  • 2 catei de usturoi,
  • o mana de masline verzi fara sambure
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura asortata:

  Preparare : spalam si stergem bine bucatile de carne, le condimentam cu sare si piper. Cu robotul maruntim impreuna toate legumele si verdeata pana obtinem o pasta de legume. Intr-un vas mai mare amestecam pasta de legume cu vinul si o turnam peste bucatile de carne, amestecam sa se omogenizeze bine si uitam de ele cateva ore la frigider. Dupa aceea le asezam in vasul roman, turnam deasupra uleiul si acoperit cu capac dam vasul la cuptor pe temperatura maxima timp de 30 de minute.

  Vasul roman nu se aseaza niciodata in cuptorul preincalzit , il asezam atunci cand pornim si focul. Dupa 30 de minute scoatem capacul si il mai lasam 20-25 minute pe temperatura de 220 garde sa se rumeneasca usor.

   A iesit excelenta, rumenita bine dar frageda si foarte aromata. Recomand cu drag vasul roman si mixul de carne la fripturi, rezultatul e garantat.  Eu am servit cu o garnitura usoara de piure de cartofi si ruccola .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura asortata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Sylvia 1

21.04.2010, 17:25

Bunica va servesc cu drag, nu este de casa, este cumparat dar o fi avut si el o casa a lui inainte de a ajunge in farfurie se accepta si asa?

dicarmencitta1957 1

25.04.2010, 21:51

Super arata de imi ploua in gura.....mmmm 5 furculite de la mine.

Ligia Bxl 1

10.01.2011, 00:30

ce delicatese

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Legume umplute cu carne