Friptura brasoveana

de MotanLaOale in Porc, 31 Mar 2016 | 2082 vizualizari

 

Local se gaseste si sub denumirea de Specialitate brasoveana. Este foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 800g carne de porc putin impanata
  • 800g cartofi rosii
  • 2 cepe rosii
  • 50ml ulei
  • vegeta
  • piper
  • boia
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura brasoveana:

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi ca pentru mancare.

Se pun in apa rece.

Carnea se taie cuburi potrivite.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Se incunge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa 3-4 minute.

Se adauga carnea si se caleste inca 5 minute pana se albeste carnea.

Se presara condimentele, se pune un pahar de apa, se amesteca si se lasa la fiert la foc potrivit, cu capac, 20-25 minute.

Se lasa la prajit pana carnea devine frageda, scade zeama si bucatile de carne se prajesc putin.

Intre timp se prajesc cartofii separat in baie de ulei.

Cand sunt prajiti, se scurg si se pun peste carne si se amesteca.

Se mai prajesc impreuna 2-3 minute, se potriveste de sare si este gata.

Se mananca obligatoriu cu muraturi.

Pofta Buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptura brasoveana 436111
retete culinare - Friptura brasoveana 436112
retete culinare - Friptura brasoveana 436113
retete culinare - Friptura brasoveana 436115
retete culinare - Friptura brasoveana 436117
retete culinare - Friptura brasoveana 436118
retete culinare - Friptura brasoveana 436119
retete culinare - Friptura brasoveana 436120
retete culinare - Friptura brasoveana 436121
retete culinare - Friptura brasoveana 436122
retete culinare - Friptura brasoveana 436123
retete culinare - Friptura brasoveana 436124
retete culinare - Friptura brasoveana 436125
retete culinare - Friptura brasoveana 436126
retete culinare - Friptura brasoveana 436131
retete culinare - Friptura brasoveana 436134
retete culinare - Friptura brasoveana 436135

COMENTARII (27)

MotanLaOale 1

01.04.2016, 21:31

Camelya 1

04.04.2016, 15:21

O minunatie!

MotanLaOale 1

04.04.2016, 16:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S