Friptura clasica de iepure - in loc de 200-

de Brindusa in Mancaruri cu carne, 23 Ian 2011 | 10321 vizualizari

 

Nu stiu cum am scapat asta! Am ajuns la 200 retete pe Bucataras si n-am observat! Prin urmare, hai sa zicem ca asta e a 200- a si sa ridicam paharele in aer! La cat mai multe!

 

INGREDIENTE

Baitul:

  • 1 morcov mare, taiat felii
  • 1 bucata telina taiata felii
  • 1 capatana de usturoi, taiata bucati
  • 1 crenguta de rozmarin
  • cateva boabe de piper
  • 1 ceapa taiata in patru
  • vin rosu cat sa cuprinda carnea (cam 750 ml)

   Friptura

  • 1 iepure, tinut la bait
  • 2 capatani usturoi, curatate
  • 150 g slaninuta, taiata bucatele
  • 1 pahar de apa
  • sare dupa gust
  • 500 ml zeama strecurata de bait
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura clasica de iepure - in loc de 200-:

Vanatul, inainte de a fi gatit, are nevoie de putina pregatire. In linii mari ea arata asa:

  • Mai intai se scot toate intestinele imediat dupa ce a fost adus acasa, dar nu se scoate blana. Se lasa cam 3 zile afara, la rece, agatat cu capul in jos, la fezandat.
  • Se da jos blana si se taie in bucati - capul nu se foloseste
  • Pune iepurele taiat in bucati intr-un castron si adauga toate ingredientele de bait. Acopera si lasa in frigider 2 zile
  • Incalzeste cuptorul la 190 C.
  • Strecoara baitul si pastreaza zeama.
  • Pune carnea intr-o tava si cresteaza fiecare bucata in cateva locuri. In fiecare crestatura pune o bucata de slaninuta si un catel de usturoi. Sareaza usor si pune un pahar de apa. 
  • Pune la cuptor 60 minute, pana carnea se inmoaie 
  •  Pune in tava 300 ml din zeama de bait si lasa la cuptor pana ce carnea este moale cand o intepi cu furculita. 
  • Pastreaza restul de zeama de bait ca sa o folosesti cand reincalzesti friptura.
  • Serveste friptura cu garnitura de cartofi natur si sosul format in tava.
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptura clasica de iepure - in loc de 200- 80078
retete culinare - Friptura clasica de iepure - in loc de 200- 80079
retete culinare - Friptura clasica de iepure - in loc de 200- 80080
retete culinare - Friptura clasica de iepure - in loc de 200- 80081

COMENTARII (54)

Mihaela11_jo 1

27.01.2011, 22:51

La Multi Ani!

PapaBun 1

27.01.2011, 23:03

Oooooooo, La Multi Ani! Sa fii sanatoasa si fericita!

adasev12 1

29.01.2011, 18:36

la cat mai multe retete minunate!
buna fripturica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D