Friptura cu ciuperci la Zepter

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 4 Noi 2012 | 5549 vizualizari

 

O friptura grill unica, modul de prepare rapida si sanatoasa, fara ulei sau alte grasimi. Atat carnea cat si ciupercile si-au pastrat elementele nutritive iar gustul este de gratar perfect - gratar pe lemne. O alta proprietate al acestui Zepter - Grill este faptul ca alimentele isi pastreaza o parte din sucul propriu, astfel incat chiar si fiptura din piept de pui a ramas suficient de suculenta, chiar daca aceasta este o carne uscata, fara grasimi. Ciupercile si-au pastrat aroma si sucul propriu si nu au pierdut foarte mult din volum. Un alt avantaj: nu am afumat bucataria! :D

 

INGREDIENTE

  • piept de pui
  • ciuperci champignon ( putem folosi chiar si ciuperci pleurotus)
  • condimente pentru carne: curry, busuioc, oregano, cimbru
  • sare si pieper pentru ciuperci
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura cu ciuperci la Zepter:

Asezam Vasul Zepter Grill pe foc cu capacul deasupra. Vasul este pregatit pentru gatit atunci cand acul este situat la jumatatea zonei verzi. In acel moment inchidem focul daca avem foarte putina carne de prajit, adica o singura serie pentru grill, dar daca avem mai multe alimente de gatit cum am avut eu azi, adica si ciuperci, am pastrat focul la minim.

Cat timp se incalzeste grill-ul pregatim alimentele.

Spalam carnea, o stergem de apa si o feliem, bucatile mai mari si groase le batem, apoi le condimentam. 

Curatam ciupercile, le spalam sub un jet de apa, le strergem foarte, foarte bine si nu adaugam sare si piper decat spre sfarsitul prepararii.

Pieptul de pui l-am prajit cate 2-3 minute pe o parte. Ciupercile le-am intors de cateva ori, spre final le-am sarat si piperat. Coditele cipercilor trebuie taiate in doua. Timp de prajire al ciupercilor 10-15 minute. Nu adaugati ulei sau alte grasimi, nu este necesar. 

Atentie!!! Urmariti permanent acul de la manerul capacului sa nu depseasca zona verde, dar daca totusi se intampla luati vasul Zepter de pe foc pana cand se mai raceste si acul revine la normal. Daca acul scade sub banda verde, adica intra in zona galbena, mariti intensitatea focului.

Dupa ce alimentele au fost preparate (inchidem focul), turnam in vasul Zepter - Grill apa calduta pentru a inmuia resturile de alimente ramase pe peretele vasului si astfel spalarea, curatarea lui va fi mult mai usoara, de preferat nu folositi burete de sarma decat in cazuri extreme. 

Un alt avantaj al vaselor Zepter este modalitatea de sprijinire a capacului de manerul vasului, astfel castigam spatiu de depozitare cat timp amestecam in vas.

Manerele vaselor Zepter nu se incalzesc niciodata, deci nu exista pericol de ardere. 

 

RETETA IN IMAGINI

Friptura cu ciuperci la Zepter-0
Friptura cu ciuperci la Zepter-1
Friptura cu ciuperci la Zepter-2
Friptura cu ciuperci la Zepter-3
Friptura cu ciuperci la Zepter-4
Friptura cu ciuperci la Zepter-5
Friptura cu ciuperci la Zepter-6
Friptura cu ciuperci la Zepter-7
Friptura cu ciuperci la Zepter-8
Friptura cu ciuperci la Zepter-9
Friptura cu ciuperci la Zepter-10

COMENTARII (35)

fcaty

fcaty 1

02.12.2012, 14:04

Si eu fac copiilor mei pieptul de pui in grill- ul zepter si cartofiori. E super bun.

babi5

babi5 1

10.06.2013, 23:13

Panacris

Panacris 1

20.07.2013, 20:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!