Friptura de berbecut cu varza acra -in vas grecesc gaastra

de mihaelar63 in Oaie, 25 Mar 2019 | 3036 vizualizari

 

  Reteta aceasta o stiu de peste 20 ani . Fiul meu cand era copil nu manca miel-berbecut , astfel pregatita a crezut ca este vitel :D Varza acra da berbecutului un gust bun si fraged  parca ar fi  gatit cu unt . Am folosit pentru prepararea la cuptor vasul grecesc gaastra pe care fiul meu  l-a adus din Grecia . Vasul este artizanal , din lut glazurat .Gaastra are in capac o gaura care permite eliberarea aburului cald cate putin . Friptura iese in ea delicioasa si frumos rumenita , fara sa se uste in exterior prea tare .

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpita de berbecut cu os [2kg]
  • 100 gr slaninuta afumata - productie proprie
  • 1 varza acra -pusa de mine
  • 1 caciulie intreaga de usturoi
  • 1 ceapa mare galbena
  • 1 lingurita Eros Pista -pasta de ardei iute -de casa
  • 2 linguri untura - de casa
  • 2 linguri pasta de ardei kapia cu telina - de casa
  • 2 crengute rozmarin
  • 2 crengute oregano
  • 2 crengute cimbru
  • codite de ceapa verde
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de berbecut cu varza acra -in vas grecesc gaastra:

  1. Pulpa de berbecut cu os se spala bine, se sareaza si se unge cu untura.
  2. Foile de varza se desfac frunza cu frunza de pe capatana.
  3. Daca varza are nervuri foarte groase se curata. La mine nu a fost cazul. Am avut o varza cu foi fine, subtiri.
  4. Ceapa se curata si se taie pestisori.Spalati crengutele de ierburi aromate.
  5. Caciulia de usturoi se spala [ ii taiati mustatile :D ] si o taiati in doua.
  6. Slaninuta se taie marunt - Tip soldatei pentru copii mofturosi :D
  7. Asezati pulpita de berbecut in vasul grecesc si se unge pe deasupra cu pasta de ardei iute si cea de kapia cu telina.
  8. Distribuiti peste carne ceapa, usturoiul si ierburile aromate.
  9. Inveliti carnea astfel pregatita cu foile de varza acra.
  10. Turnati in vas 1 cana cu apa. Puneti capac si dati la cuptor timp de 1.5 ore.
  11. Dupa acest timp se scoate capacul si se indeparteaza foile de varza acra.
  12. Am mai lasat 10 minute la cuptor ca friptura sa prinda o rumeneala frumoasa.
  13. Pentru ca foile de varza acra nu s-au uscat, ba din contra au prins un gust grozav de la celelalte ingrediente, le-am taiat fideluta si le-am folosit ca garnitura.
  14. Aceasta reteta se poate prepara si la tava. In acest caz foile de varza superioare se vor indeparat pentru ca sunt prea uscate.
  15. Serviti friptura de berbecut cu garnitura de varza acra si putin orez.
  16. Pentru prospetime la servire presarati deasupra ceapa verde taiata rondele.

                  Pofta buna !!!!!

TIPS-URI

1

Daca varza are nervuri foarte groase se curata . La mine nu a fost cazul . Am avut o varza cu foi fine , subtiri .

2

Aceasta reteta se poate prepara si la tava . In acest caz foile de varza superioare se vor indeparat pentru ca sunt prea uscate .

3

Nu uitati langa friptura de berbecut un pahar de vin bun - de preferinta rosu !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de berbecut cu varza acra -in vas grecesc gaastra" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Coronita de miel umpluta cu drob