Friptură de curcan cu pere în vin roşu

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 8 Noi 2015 | 844 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Friptură de curcan
    • 2 pulpe de curcan
    • 1 ceapă mare
    • 2 ardei
    • 1 ardei kapia
    • 1 roşie mare
    • condimente, sare, piper, cimbru, măghiran, busuioc
    • 1,5 cană vin roşu
    • puţin ulei
    Pere în vin roşu demisec
  • 5 pere verzi (mai tari, nu foarte dulci)
  • 1 lingură unt
  • 1 lingură miere
  • 1 linguriţă scorţişoare
  • 2 căni de vin roşu demisec
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de curcan cu pere în vin roşu:

Friptura de curcan

Feliem carnea de curcan şi o condimentăm cu sare, piper, busuioc, cimbru, măghiran. Lăsăm carnea condimentată la rece pentru câteva ore.  Apoi o aşezăm într-o tavă, de preferat de ceramică. Punem deasupra ardei, ardei kapia, roşii, ceapă, usturoi şi turnă vin roşu demisec aproximativ o cană. Acoperim cu o folie de aluminiu şi o dăm la cupto pentru 25-30 minute. Îndepărtăm folia apoi mai adăugăm vin şi piţin ulei. Lăsăm la cuptor până când se rumeneşte. Timp de coacere 50-60 minute.

Garnitura de pere în vin roşu demisec

Curăţăm perele, le tăiem în două, îndepărtăm seminţele şi le fierbem în două cani de vin timp de 25-30 minute la foc mic. Adăugăm o lingură de unt, o lingură de miere şi o lingurişă de scorţişoare. Lăsăm să fiarbă la foc mic pentru încă 5 minute.

 

Pentru cei care iubesc usturoiul, un mujdei este bine venit.

 

RETETA IN IMAGINI

Friptură de curcan cu pere în vin roşu-0
Friptură de curcan cu pere în vin roşu-1
Friptură de curcan cu pere în vin roşu-2
Friptură de curcan cu pere în vin roşu-3
Friptură de curcan cu pere în vin roşu-4
Friptură de curcan cu pere în vin roşu-5

COMENTARII (19)

Zamfira 1

14.11.2015, 21:39

Zamfira 1

14.11.2015, 21:40

Mihaela a fost o noutate absoluta, multumesc!!!!

Zamfira 1

14.11.2015, 21:42

Cris draga mea, daca stai sa calci toatea ziua )))) esti o draguta, multumesc, o sa vezi, o sa va placa muuult de tot....sa incercati si mujdeiul langa (n-as fi crezut ca merge dulce cu usturoiul) A FOST O EXPLOZIE DE GUSTURI!!!!! Te pup!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04