Friptura de curcan cu vin la tava

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 16 Mai 2010 | 5727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • .1,5 kg carne de curcan
  • .3-4 fire de ceapa
  • .3-4 catei de usturoi
  • .2 rosii
  • .2 ardei grasi
  • .1 pastarnac
  • .1/2 lamaie
  • .150 ml vin alb
  • .ulei de masline
  • .oregano
  • .sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan cu vin la tava:

Carnea se spala ,se lasa la scurs ,se condimenteaza cu sare  si se lasa la rece circa 1 ora .Dupa aceea carnea se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza cu oregano .Se aseaza intr-o tava in care am pus putina apa ,vinul, foile de dafin, frunzela de ceapa rupte in 3-4 bucati,usturoiul taiat, ardeiul taiat si el fasiute, rosiile taiate rondele,feliile de lamaie,fisiile  de pastarnac.Se da la cuptor si din cand in cand se stropeste cu zeama din tava. Se lasa sa se rumeneasca bine.Se scoate din cuptor ,se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii.Se serveste alaturi de o garnitura si se stropeste cu sosul din tava.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptura de curcan cu vin la tava 31952
retete culinare - Friptura de curcan cu vin la tava 31953
retete culinare - Friptura de curcan cu vin la tava 31954
retete culinare - Friptura de curcan cu vin la tava 31955

COMENTARII (20)

Bucataras Medi 1

16.05.2010, 13:44

Multumesc,Silvioara!

nadina73 1

16.05.2010, 17:12

si eu vreau ,mi-ai pus deoparte madioto?ca eu am pus 5 furculite

Bucataras Medi 1

16.05.2010, 17:49

am pus Nadina................nu stiam ce este cu tine de nu mai sosesti la masa..................multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S