Friptura de curcan in sos de vin rosu si usturoi

de RuxyRux in Curcan, 24 Feb 2011 | 27665 vizualizari

 

O friptura de curcan atat de gustoasa incat o sa ti-o doresti la pranz in fiecare zi...

 

INGREDIENTE

  • O bucata mare de piept de curcan( 600 gr)
  • 4 linguri ulei masline
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 pahar si 1/2 de vin rosu
  • zema de la o jumatate de lamaie
  • 10 catei de usturoi
  • 2 linguri susan
  • Curcuma
  • 1 lingurita piper alb
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan in sos de vin rosu si usturoi:

Se spala pieptul de curcan se inteapa cu un cutit, se sareaza, se pipereaza si se aseaza in vasul roman in care am pus 4 linguri ulei masline.

Se amesteca cele doua linguri de ulei de masline cu o lingurita de curcuma si se unge pieptul.

Zeama de lamaie se pune deasupra.Se presara pieptul cu semintele de susan.

Se pune vinul in vas, peste friptura de curcan. Se da la cuptor la foc potrivit pentru o ora si jumatate....

La jumatatea coacerii punem cateii de usturoi de jur imprejurul fripturii de curcan .Din cand in cand ungem pieptul cu sosul din vas.

Friptura de curcan are un gust exceptional. Si este atat de aromata...noi am servit-o cu piure de cartofi si castraveciori murati.

TIPS-URI

1

Friptura de curcan se taie numai atunci cand se scoate din cuptor...

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan in sos de vin rosu si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan cu cartofi - la cuptor