Friptura de ied

de simona72 in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2013 | 2197 vizualizari

 

Daca de Paste nu am reusit sa fac poze la friptura, nici acum nu am avut ocazia sa fac prea multe...multe nereusite, iar graba strica treaba...nu doar ca asa se zice, dar asa si este. Vrand sa eliberez congelatorul si sa-l aprovizionez pt iarna am dat peste o punga cu carne de ied...pe cat am fost de mirata pe atat am fost de incantata, mai ales ca la masa s-a nimerit si mama...asa ca ne-am lins pe degete si am savurat din plin aceasta friptura care o mancam asa de rar...

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de ied+ceva carne(am avut eu)
  • sare si piper proaspat macinat
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ceasca de vin rosu
  • 1-2 linguri miere
  • 1-2 linguri otet balsamic
  • 3-4 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de ied:

Carnea de ied curatata, spalata, uscata cu prosop de bucatarie. Se fac mici crestaturi in carne cu un cutit bine ascutit si se impaneaza carnea cu catei de usturoi. Se condimenteaza pe toate partile cu sare si piper proaspat macinat, se stropeste cu ulei de masline, se freaca bine carnea sa se imbibe cu mirodenii si se lasa la frigider cateva ore.

Din vin, miere, otet balsamic si 2 linguri ulei de masline se face o marinata pe care o turnam peste carne dupa ce a stat cateva ore la frigider. Mai lasam carnea sa se odihneasca alteva cateva ore sau peste noapte, acoperind vasul  cu folie de aluminiu. Dam carnea la cuptor la 200 grade si lasam 30-40 minute.

Intoarcem carnea, mai dam la cuptor pt alte 30-40 minute, scoatem vasul, inlaturam folia de aluminiu, dam din nou la cuptor sa prinda o crusta si culoare(aproximativ 10 minute), intoarcem din nou carnea sa prinda culoare si pe partea cealalta.

Noi am servit friptura cu piure de cartofi si castraveti murati.

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

aveti grija sa nu scada tot sosul din tava, daca mai este nevoie complectati cu vin

2

se pot adauga frunze de rozmarin, cimbru...ce va place

3

de Paste noi servim friptura cu salata de cruditati, voi dupa preferinte

RETETA IN IMAGINI

Friptura de ied-0
Friptura de ied-1
Friptura de ied-2
Friptura de ied-3
Friptura de ied-4

COMENTARII (22)

diaconta

diaconta 1

26.10.2013, 21:37

Minunata friptura

- TABITA -

- TABITA - 1

26.10.2013, 21:41

MIUTA

MIUTA 1

27.10.2013, 00:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!