Friptura de ied

de Dya Daniela Andrei in Oaie, 2 Mai 2016 | 483 vizualizari

 

"Retete de Pasti"


Sa va mai spun cat este de gustoasa?

 

INGREDIENTE

Pentru friptura:

  • 4 pulpe de ied
  • o capatana de usturoi
  • 300 ml vin rosu
  • 100 ml otet
  • 150 ml ulei
  • condimente dupa gust: sare, mix de piper boabe, ardei iute pudra, rozmarin, busuioc.

Pentru garnitura:

  • 1 kg cartofi noi
  • cateva rosioare
  • 4-5 fire de usturoi verde
  • cateva fire de marar proaspat
  • Condimente dupa gust: sare, rozmarin, ardei iute pudra
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de ied:

Se curata pulpele de iedut si se spala foarte bine in apa rece.

Se asaza intr-un vas cat mai incapator (de preferat, cu capac) si se ung cu ulei.

Se condimenteaza foarte bine, se adauga usturoiul feliat (sau tocat marunt) si vinul si otetul.

(Ideal este ca pulpele de ied sa fie acoperite in totalitate de amestec. In caz contrar, se intorc periodic de pe o parte pe alta.)

Se pastreaza la rece pentru cel putin 24 de ore.

Se pregateste apoi friptura, in cuptorul incins in prealabil.

In paralel se pregateste si garnitura de cartofi.

Se curata si se taie cuburi, se stropesc cu ulei si se condimeteaza dupa gust.

Se adauga cateva rosii si se presara usturoiul verde si mararul tocate marunt.

Se coc pana se rumenesc frumos.

Se servesc alaturi de friptura de ied, cu mujdei de usturoi verde (si smantana).

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptura de ied 440845
retete culinare - Friptura de ied 440846
retete culinare - Friptura de ied 440847
retete culinare - Friptura de ied 440848
retete culinare - Friptura de ied 440849
retete culinare - Friptura de ied 440850
retete culinare - Friptura de ied 440851
retete culinare - Friptura de ied 440852
retete culinare - Friptura de ied 440853
retete culinare - Friptura de ied 440854
retete culinare - Friptura de ied 440855
retete culinare - Friptura de ied 440857
retete culinare - Friptura de ied 440858
retete culinare - Friptura de ied 440859
retete culinare - Friptura de ied 440861
retete culinare - Friptura de ied 440862
retete culinare - Friptura de ied 440863
retete culinare - Friptura de ied 440864
retete culinare - Friptura de ied 440865
retete culinare - Friptura de ied 440866
retete culinare - Friptura de ied 440867
retete culinare - Friptura de ied 440868
retete culinare - Friptura de ied 440869

COMENTARII (16)

noiinbucatarie 1

03.05.2016, 11:24

foarte gustoasa!

Dya Daniela Andrei 1

03.05.2016, 14:11

Rux 1

09.05.2016, 19:50

Gatesti grozav!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D