Friptura de ied

de Dya Daniela Andrei in Oaie, 2 Mai 2016 | 3896 vizualizari

 

"Retete de Pasti"
Sa va mai spun cat este de gustoasa?

 

INGREDIENTE

Pentru friptura:

  • 4 pulpe de ied
  • o capatana de usturoi
  • 300 ml vin rosu
  • 100 ml otet
  • 150 ml ulei
  • condimente dupa gust: sare, mix de piper boabe, ardei iute pudra, rozmarin, busuioc.

Pentru garnitura:

  • 1 kg cartofi noi
  • cateva rosioare
  • 4-5 fire de usturoi verde
  • cateva fire de marar proaspat
  • Condimente dupa gust: sare, rozmarin, ardei iute pudra
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de ied:

Se curata pulpele de iedut si se spala foarte bine in apa rece.

Se asaza intr-un vas cat mai incapator (de preferat, cu capac) si se ung cu ulei.

Se condimenteaza foarte bine, se adauga usturoiul feliat (sau tocat marunt) si vinul si otetul.

(Ideal este ca pulpele de ied sa fie acoperite in totalitate de amestec. In caz contrar, se intorc periodic de pe o parte pe alta.)

Se pastreaza la rece pentru cel putin 24 de ore.

Se pregateste apoi friptura, in cuptorul incins in prealabil.

In paralel se pregateste si garnitura de cartofi.

Se curata si se taie cuburi, se stropesc cu ulei si se condimeteaza dupa gust.

Se adauga cateva rosii si se presara usturoiul verde si mararul tocate marunt.

Se coc pana se rumenesc frumos.

Se servesc alaturi de friptura de ied, cu mujdei de usturoi verde (si smantana).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de ied" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ied la cuptor