Friptura de iepure

de Retete cu Margareta Cismasiu in Iepure, 12 Mar 2015 | 7913 vizualizari

 

Carnea de iepure este una din cele mai sanatoase.Este o carne slaba,fara colesterol,dar foarte bogata in vitamine.Poate intra cu succes pe lista de preferinte a oricatei persoane care tine dieta.
Fiind o carne slaba,se gateste la temperatura scazuta,cu mare grija sa nu se usuce.Timpul de preparare este scurt,mai mult dureaza marinarea.

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure de aprox.2 kg,
  • 250gr vin alb,
  • 1 ceapa,
  • 5-6 catei de usturoi,
  • 2 foi de dafin,
  • 1 ling otet,
  • sare,
  • piper,
  • rosmarin,
  • salvie,
  • ulei de masline.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure:

Se prepara o marinata din: vin,otet,2-3 catei de usturoi,ceapa,foi de dafin,salvie,rozmarin,sare,piper.Iepurele se transeaza,iar bucatile de carne se pun in marinata pregatita.Se acopera cu un capac si se da la frigider pana a doua zi.

A doua zi se scoate din timp carnea din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei.Se scoate carnea din marinata si se unge bine cu ulei.Se asaza intr-o tava,se impaneaza cu usturoi,iar deasupra se toarna marinata.Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor.

Dupa 30 min.se scoate folia si se intorc bucatile de carne.Se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos.Pentru a vedea daca e gata,se inteapa pulpele (pulpele se fac cel mai greu)cu o furculita.Daca intra usor,carnea e gata,se poate scoate din cuptor.

Se serveste cu garnitura de legume sau cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

miki_a 1

13.03.2015, 10:35

Super bun ce ai pregatit! Arata yami-yam!

dantes 1

14.03.2015, 12:14

Buna!

marcela1979 1

10.04.2015, 13:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iepure la cuptor