Friptura de iepure cu cartofi si mujdei roz

de mamidesara in Mancaruri cu carne, 28 Feb 2010 | 14115 vizualizari

 

O fripturica clasica, la cuptor, cu un mujdei de usturoi si rosii proaspete si cu garnitura de cartofi.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpite de iepure
  • 4 cartofi potriviti ca marime, de preferat cu coaja rosie
  • 1 rosie mare, carnoasa
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare, piper, dupa gust
  • 50 ml vin alb
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 foi de dafin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure cu cartofi si mujdei roz:

Cartofii se spala bine si se pun la fiert, cu tot cu coaja. Intre timp se pun pulpitele la marinat intr-un castronel cu sare, piper, foile de dafin si 50 ml de vin alb si un catel de usturoi zdrobit. Se lasa cam 20 minute, timp in care facem un mujdei de usturoi gros, ca maioneza, in care adaugam la sfarsit rosia taiata cubulete, fara pielita. Mujdeiul facut astfel e delicios, iti vine sa il pui pe paine!!

Cand cartofii s-au fiert, ii scoatem si ii curatam calzi si ii punem intr-o tava unsa cu putin ulei, taiati in patru. Adaugam si pulpitele marinate, stropim cu sosul marinat si cu putin ulei, saram si piperam dupa gust si acoperim tava cu folie de aluminiu. Dam la cuptor, unde va sta cam 45 de minute. In ultimele 10 minute indepartam foaia de aluminiu si punem mujdeiul de usturoi roz. Mai lasam putin la cuptor, apoi putem servi pulpitele alaturi de o salata de varza alba. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

dublati cantitatile daca vreti mai mult de 2 portii

2

daca doriti, marinati carnea de iepure un timp mai indelungat, fripturica va fi astfel mai frageda.

3

daca nu aveti vin alb pt marinat, folositi un paharel de otet de mere diluat cu apa si putin zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure cu cartofi si mujdei roz" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pipote cu cartofi noi la cuptor