Friptura de iepure la cuptor cu sos de vin alb si ierburi aromatice

de mihaelaradu in Mancaruri cu carne, 27 Feb 2011 | 11664 vizualizari

 

Carnea de iepure e bogata in vitamina B3, de aceea e recomandat sa o servim cat de des posibil. E o friptura usoara si repede de pregatit

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure taiat bucati
  • oregano
  • rozmarin
  • menta uscata
  • vegeta
  • boia
  • piper
  • 1/2 pahar vin alb
  • ulei
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure la cuptor cu sos de vin alb si ierburi aromatice:

1. Iepurele se spala bine si se pune la marinat pentru 2-3 ore cu oregano, rozmarin, menta uscata, vegeta, piper, boia, vin si putin ulei.

2. Inainte de a introduce carnea la cuptor, prajim fiecare bucata de carne. 

3. Intr-un vas termorezistent, asezam bucatile de carne si adaugam putin din uleiul in care le-am prajit (eu nu am pus zeama de la marinata). Acoperim vasul cu folie de aluminium si introducem la cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 minute.

4. Ultimele 10 minute, inlaturam folia de aluminium si pornim grill-ul pentru a se rumeni carnea. Stropim cu un amestec de zeama de lamaie, ulei, sare si putin vin.

5. Servim cu piure de cartofi, muraturi sau salata de rosii.

 

TIPS-URI

1

Carnea se spala in mai multe ape, iar pentru fragezirea si albirea carnii, se poate tine 5 minute in apa si putin otet sau putina zeama de lamaie.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptura de iepure la cuptor cu sos de vin alb si ierburi aromatice 87888
retete culinare - Friptura de iepure la cuptor cu sos de vin alb si ierburi aromatice 87889
retete culinare - Friptura de iepure la cuptor cu sos de vin alb si ierburi aromatice 87890
retete culinare - Friptura de iepure la cuptor cu sos de vin alb si ierburi aromatice 87891
retete culinare - Friptura de iepure la cuptor cu sos de vin alb si ierburi aromatice 87892

COMENTARII (14)

mihaelaradu 1

15.03.2011, 11:14

@ Onesta: ai tare mare dreptate Altfel, risti sa gasesti fire de par din cand in cand

adry88 1

08.05.2011, 13:03

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 12:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S