Friptura de miel

de mena29 in Oaie, 11 Iun 2011 | 3174 vizualizari

 

Eu nu ma prea omor dupa carnea de miel sau cea de oaie dar intrucat lui Marius ii place mult,fac un sacrificiu de Pasti si de Rusalii si pregatesc friptura de miel.
Mie-mi place carnea de miel sau de oaie doar facuta pe gratar,insa repet,nu ma omor:))

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa miel
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 1/2 lingurita chimen zdrobit bine in mojar
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri pasta de ardei iute
  • 200 ml vin alb
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita ierburi aromate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel:

Spalam bine pulpa de miel si o zvantam cu servetele de bucatarie.

Cu un cutit cu varf ascutit formam mici buzunarase in care introducem cate un catel de usturoi.

Prajim pulpa intr-o tigaie in care am pus o lingura ulei de masline,pe toate partile,o punem intr-un vas termorezistent,ungem cu cele doua linguri de pasta iute de ardei,condimentam cu sare,piper,rozmarin,chimen,adaugm 100 ml apa,acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor cca 30-35 min. Dupa care luam folia de pe vas,adaugam vinul si mai lasam 15-20 min. sa se rumeneasca.

Servim cu piure de cartofi sau cu garnitura de orez si cu salata de cruditati.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptura de miel 109865
retete culinare - Friptura de miel 109866
retete culinare - Friptura de miel 109867
retete culinare - Friptura de miel 109868
retete culinare - Friptura de miel 109869

COMENTARII (78)

Cris2711 1

27.08.2011, 15:39

Pai sigur mai Horia,ca doar e sora-mea

mena29 1

04.09.2011, 22:08

Multumesc frumos draga Horia!

mena29 1

04.09.2011, 22:08

Cristina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55