Friptura de miel cu ghimbir si ceapa rosie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

de diaconta in Oaie, 12 Apr 2016 | 558 vizualizari

 

Carnea de miel are o aromă mai aparte, însă este foarte benefica pentru organismul nostru deoarece provine de la animale hrănite doar cu iarbă.


In combinaţie cu condimentele potrivite, aceasta poate fi foarte gustoasă.


Dar dacă  pentru  prepararea ei folosim şi marinarea  rapidă prin vidare, cu ajutorul aparatului de vidare Food Saver FFS002X vom obţine o friptură fragedă şi suculentă,îmbibată cu aroma condimentelor.


Cu ajutorul caserolei pentru marinare, porii cărnii se deschid şi aceasta absorb toate aromele din recipient, fragezindu-se in doar cateva minute, fara a mai fi nevoie sa lasam carnea multe ore in marinada.

 

INGREDIENTE

  • O pulpa de miel cu os(1.5 kg)
  • O lingurita ghimbir ras
  • 5-6 căţei de usturoi
  • Un ardei iute rosu
  • Sare,piper,boia
  • Oregano
  • Cimbru
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin rosu
  • 2 buc ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 lingura zahar brun
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu ghimbir si ceapa rosie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver:

Pentru început, am marinat carnea.

Pentru aceasta am pregatit aparatul de vidat si caserola pentru marinare.

Am spalat si uscat carnea, apoi am taiat-o în doua pentru a putea s-o asez în caserola.

Am masat pulpa cu uleiul, apoi am presarat condimentele: sare, piper, cimbru, oregano, boia.

Deasupra am pus ghimbirul ras, usturoiul zdrobit si ardeiul iute din care am scos semintele si l-am taiat felii.

Am asezat carnea în caserola, am turnat vinul deasupra, apoi am învârtit carnea ca sa se imbibe pe roate partile cu marinada.

Am pus capacul caserolei, am rotit butonul  în pozitia “vidare”, am atasat furtunul la aparatul de vidare si caserola, apoi am  apasat butonul pentru vidare.

Când procedeul s-a terminat, am rotit butonul în pozitia “închis”, am scos furtunul si apoi am pus caserola la frigider pentru o ora.

Pentru o marinare mai rapida, puteti sa vidati de mai multe ori carnea.

Intre timp, am curatat ceapa si am taiat-o julienne.

Am curatat si taiat si morcovul.

Intr-o tigaie am pus putin ulei si am pus ceapa sa se caleasca, am adaugat si morcovul, apoi  putina sare si zaharul brun.

Am lasat pâna când amestecul  a început sa se caramelizeze, apoi am dat deoparte.

Am scos carnea din caserola si am pus-o într-un vas yena, peste ea am pus ceapa cu morcovii.

Am acoperit vasul cu o folie de aluminiu si l-am pus la cuptor la 200 de grade.

L-am lasat asa pentru o ora, apoi am scos folia si am redus temperatura la 180 de grade.

Am stropit din când în când friptura cu lichidul din vas.

Am mai lasat la cuptor circa 30 de minute.

Am scos friptura pe un platou, am acoperit-o din nou cu o folie si am lasat-o sa se odihneasca 15-20 de minute, tocmai bine pentru a fi servita calda.

S-aveţi poftă !!!!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptura de miel cu ghimbir si ceapa rosie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438178
retete culinare - Friptura de miel cu ghimbir si ceapa rosie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438179
retete culinare - Friptura de miel cu ghimbir si ceapa rosie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438180
retete culinare - Friptura de miel cu ghimbir si ceapa rosie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438181
retete culinare - Friptura de miel cu ghimbir si ceapa rosie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438182
retete culinare - Friptura de miel cu ghimbir si ceapa rosie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438183
retete culinare - Friptura de miel cu ghimbir si ceapa rosie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438184
retete culinare - Friptura de miel cu ghimbir si ceapa rosie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438185
retete culinare - Friptura de miel cu ghimbir si ceapa rosie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438186
retete culinare - Friptura de miel cu ghimbir si ceapa rosie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438187
retete culinare - Friptura de miel cu ghimbir si ceapa rosie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438188
retete culinare - Friptura de miel cu ghimbir si ceapa rosie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438190

COMENTARII (34)

Geanina87 1

13.04.2016, 14:05

mamaieelena 1

13.04.2016, 22:28

Catalina L 1

15.04.2016, 19:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21