Friptura de miel cu miere

de Sidy in Oaie, 17 Mai 2010 | 2645 vizualizari

 

Pentru ca folosesc destul de des mierea in preparatele mele , am incercat sa o folosesc si la carnea de miel. Pina acum nu am folosit-o la miel si va spun sincer ca imi pare rau....i-a dat o savoare deosebita fripturii....

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa miel( 1-2 kg)
  • 5-6 linguri miere
  • 1 pahar vin alb
  • 2 lingurite mustar
  • 600 g cartofi
  • 150 g morcovi pitici
  • ulei
  • sare
  • piper
  • vegeta de casa
  • usturoi
  • cimbru
  • rozmarin
  • mustar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu miere:

Se curata bine pulpa , se spala si se transeaza in portii, apoi se lasa la scurs pe servetele de hartie absorbante.
Usturoiul vechi se curata si se trece prin presa.
Se face un amestec din miere, mustar, condimente si 2-3 linguri ulei, la care adaugam usturoiul maruntit, amestecam bine si cu acest amestec ungem bine bucatile de carne pe care le vom pune intr-un vas roman ( care a stat macar 20 minute in apa).Daca nu aveti vas roman , se poate pune intr-o tava.
In vasul roman uns cu putin ulei , asezam bucatile de carne , apoi vinul si usturoiul verde taiat marunt.
Cuptorul a fost finainte bine incalzit la 180 grade.Dam vasul la cuptor pentru aproximativ o ora.
Intre timp curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii dam la fiert in apa cu sare. Lasam sa fiarba de 1/2. Adaugam si morcovii mici si lasam sa dea cateva clocote.
Rasturman apoi apa de pe ei si ii punem in vasul roman, peste friptura pe care o intoarcem si o mai udam cu sosul din vas.
Dam din nou la cuptor pina sunt bine rumenite toate.
Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

Friptura de miel cu miere-0
Friptura de miel cu miere-1
Friptura de miel cu miere-2
Friptura de miel cu miere-3
Friptura de miel cu miere-4
Friptura de miel cu miere-5

COMENTARII (1)

lia maria

lia maria 1

17.05.2010, 10:02

fin cu 5 furculite, ti-am admirat reteta si pe gustos...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!