Friptura de miel cu sos de menta, whisky, ghimbir si miere

de gospodinadecriza in Oaie, 8 Apr 2010 | 9565 vizualizari

 

E cea mai buna friptura de miel pe care am mancat-o! Carnea a iesit frageda, gustul, demential si nu s-a simtit deloc mirosul specific al carnii de miel.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg,500 carne de miel, cu tot cu os
  • Marinata pentru miel:
  • 2 cepe mijlocii
  • o radacina de ghimbir proaspat (daca nu puteti gasi, o varianta ar fi telina).
  • Sare.
  • 2 linguri amestec condimente mexicane (nu am avut boia)
  • 6,7 linguri de ulei pentru prajit.
  • 5 linguri de zeama de lamaie.
  • 5 linguri de miere.
  • Pentru sosul final:
  • un pumn de menta proaspata taiata.
  • 2 linguri de zahar brun
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 3 linguri de whisky; putem pune si coniac
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu sos de menta, whisky, ghimbir si miere:

Am pus carnea la marinat vreo 8 ore, pe balcon (era rece!) intr-un amestec din: vin alb (o cana), apa (2 cani), rozmarin, piper, ienibahar, bobite de coriandru (imi plac foarte mult!) o ceapa, 3 catei de usturoi.
Apoi am clatit-o (pentru a o pregati pentru asaltul aromelor) si am sters-o putin cu servete de hartie. Oricum va fi suculenta, deci nu va fi nevoie sa mai punem apa in tava.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Indepartam eventuala grasime si piele de pe pulpa, atat cat este posibil. Dam pe razatoare ceapa si ghimbirul si le lasam intr-un bol. Adaugam doua linguri de sare, condimentele, uleiul, zeama de lamaie si amestecam totul bine.

Ungem o tava sau o cratita, presaram carnea cu sosul de mai sus si, daca mai ramane sos, il turnam in tava.

Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am lasat-o la cuptor 1 ora si 30 min.
Am scos tava si am uns carnea cu miere si am mai dat-o la cuptor 20 minute, neacoperita.
Cand este gata, pregatim sosul de menta si whisky.
Sosul din tava, cu ghimbir,ceapa, miere si condimente il strecuram intr-o craticioara, in care adaugam un pumn de menta proaspata tocat si cele 2 linguri de zahar brun si punem la fiert pentru 5 minute. Strecuram din nou si adaugam otetul balsamic si lingurile cu whisky.

Acest sos il turnam peste carne.
Pentru ca sosul era prea lichid (mie asa mi-a placut!), am adaugat in cel al sotului si o lingurita de faina, pentru a iesi mai ingrosat. In foto se vede friptura din farfuria sotului.

Sosul se mai poate pune la fiert si cu smantana, dar eu l-am preferat simplu, sa pot savura toata combinatia de arome: ghimbir, miere, condimente picante, whisky, menta!

Si, in final, sa-mi laud capodopera : e cea mai buna friptura de miel pe care am mancat-o! Carnea a iesit frageda, gustul, demential si nu s-a simtit deloc mirosul specific al carnii de miel.
S-a mancat in liniste (muti de uimire), fara sfaturi, recomandari, sugestii, alaturi de un piure de spanac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu sos de menta, whisky, ghimbir si miere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel