Friptura de miel la cuptor

de delia64 in Oaie, 30 Iun 2013 | 6585 vizualizari

 

In fiecare an primavara cumparam cel putin un miel , dintre preparatele pregatite din cane de miel cea mai delicioasa este aceasta friptura cu verdeturi si stropita cu vin alb.

 

INGREDIENTE

  • 1pulpa de miel
  • 3-4 bucati de cotlet
  • 1-2 bucati gat
  • ceapa verde
  • 1 capatana usturoi
  • usturoi verde
  • patrunjel verde
  • 50 ml. ulei
  • boia de ardei rosie
  • piper negru macinat
  • sare dupa gust
  • 200 ml. vin alb
  • 200 ml. apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la cuptor:

Spalam carnea  .

Pregatim o solutie din ulei, piper , boia  , sare , capatana de usturoi pisat  si trecem bucatile de carne prin aceasta solutie  .

Intr-o tava asezam ceapa verde , frunzele de patrunjel si usturoiul verde 

Carnea data prin condimente o punem pe patul de verdeata , turnam 200 ml. apa calda in tava , acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la cuptorul preancalzit pentru aproximativ o ora .

Scoatem folia si lasam  descoperita friptura aproximativ 20 de minute la 200 grade , carnea va  capata o crusta rumena .

Turnam 200 ml. vin peste carne si mai lasam 15-20 minute la cuptor.

Se serveste cu garnitura de cartofi sau spanac ,  castraveti murati ,este o friptura delicioasa .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

se poate folosi si praz care da un gust deosebit fripturii

2

salata de ardei copti merge foarte bine cu aceasta friptura

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Drob de miel in foi de placinta