Friptura de miel la tava

de mihaelar63 in Oaie, 21 Mai 2012 | 6768 vizualizari

 

De doua ori pe an mananc mielut , de Pasti o friptura si inca o data, o tocanita .
Pentru aceasta reteta m-am inspirat dintr-o emisiune culinara cu un chef australian .

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa miel [2 , 5 kg ]
  • 2 fire carnat afumat
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri pasta ardei rosii
  • 2 linguri otet balsamic
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita boia ardei
  • 1 'egatura usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 /2 lingurita piper macinat
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la tava:

Pulpa de miel se curata si se spala cu atentie

Se amesteca pasta de ardei , boiaua , mierea , otetul balsamic , chimenul , piperul  cimbrul si ulei  ulei .

Cu acest amestec se maseaza bine carnea de miel inclusiv sub pelita albicioasa care este deasupra carnii .

Se presara jumatate din verdeata tocata si felii de carnat .

Se da la cuptor intr-o tava in care s-a adugat o cana de apa si acoperita de folie de aluminiu , timp de o ora .

Se indeparteaza folia se mai lasa 30 min la foc mic sa se rumeneasca bine .

Se serveste calda cu verdeata presarata deasupra .

Se poate servi cu garnitura preferata sau cu o salata de cruditati cum am ales noi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:16

delicioasa

kukibella 1

23.05.2012, 22:54

puidebucatar 1

22.07.2012, 10:03

Da foarte buna,pulpa de miel a fost partea cea mai cautata a unui meniu de la o nunta....tare tare tare :::

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocana de ied