Friptură de porc cu cartofi aurii

de diaconta in Porc, 8 Apr 2012 | 5693 vizualizari

 

Pentru că-i o zi mohorâtă parca se potriveste o friptura de porc cu nişte cartofi copţi,un motiv tocmai bun de a folosi cuptorul pentru a echilibra cele 7 grade de afara şi de a uita de ploaia rece.

 

INGREDIENTE

Pentru friptura:

  • O bucata pulpa de porc (capacul pulpei) aprox.1 kg
  • Sare,piper,pudra de ghimbir
  • Boia dulce de ardei
  • Ulei
  • Sos de soia
  • Rozmarin proaspat
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml vin rosu

Pentru cartofii aurii:

  • 1 kg cartofi
  • Ulei de masline
  • Sare,piper,boia
  • Usturoi granulat
  • 2 linguri malai fin macinat
  • Rozmarin pudra
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de porc cu cartofi aurii:

 Friptura se condimenteaza,se pune sosul de soia si o crenguta de rozmarin.Se acopera cu o folie si se lasa la frigider.Eu am lasat pana a doua zi.

A doua zi am pus putin ulei intr-o tava,am asezat carnea,am pus usturoiul zdrobit si taiat,apoi vinul si o cana de apa sau supa de legume.

Se pune la cuptor aproximativ o ora si jumatate.Asta poate depinde atat de cuptor cat si de carne.

Din cand în cand mai intoarceti carnea sau mai completati lichidul daca a scazut prea mult.

Cartofii îi curatam si-i taiem felii groase.Punem peste ei 2 linguri ulei de masline.Amestecam condimentele si presaram si faina de malai.

Intr-o tava punem hartie de copt si asezam cartofii.Punem tava in cuptor aproximativ 40 de minute pana cand sunt moi in interior  si crocanti la exterior.

Am servit cu o salata de cruditati,dar ar fi mers si cu o salata de muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de porc cu cartofi aurii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

diaconta 1

11.04.2012, 13:05

Gaby,n-ar fi rau un tauras
ia zi ,pe cine vrei sa-mi oferi?

krinakrina 1

13.04.2012, 23:34

cartofii la mine, da?

diaconta 1

13.04.2012, 23:37

Krina,carnita nu-ti place?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc marinata in vas de lut