Friptura de porc cu praz si ardei copt

de alilianaa in Porc, 3 Mar 2013 | 2245 vizualizari

 

Friptura de porc cu legume, ideala pentru un pranz de duminica!

 

INGREDIENTE

  • 1500 g carne porc
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 300 ml vin
  • 4 graunti de usturoi
  • 2 fire de praz
  • ardei copt ( de la 5 ardei cu aproximatie)- eu am folosit congelat
  • zeama de lamaie-30 ml
  • ulei de masline 20 ml
  • patrunjel verde
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu praz si ardei copt:

Carnea de porc de spala, se portioneaza. Se condimenteaza cu sare, piper cimbru, usturoi taiat feliute.  Se pune intr-o tava la cuptor impreuna cu 200 ml vin alb. Se acopera cu folie de aluminiu

Intr-o tigaie se pune ulei de masline la incins. Peste acesta se pune prazul taiat rondele subtiri, ardeiul copt taiat julien, sare, cimbru, piper. Cand sunt pe jumatate pregatite se pune zeama de lamaie. Se lasa sa scada. 

Cand carnea din cuptor este pregatita mai mult de jumatate, se scoate si pe fiecare portie de friptura de porc  se adauga preparatul cu praz si ardei copt. Se pune patrunjel verde si se introduce friptura de porc din nou la cuptor, completand daca este nevoie cu vin sau apa. La mine a fost nevoie, am mai adaugat 100 ml vin alb, fragezeste bine friptura de porc.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

friptura de porc va iesi si mai gustoasa si mai frageda daca o tineti in prealabil la marinat

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptura de porc cu praz si ardei copt 208215
retete culinare - Friptura de porc cu praz si ardei copt 208216
retete culinare - Friptura de porc cu praz si ardei copt 208217
retete culinare - Friptura de porc cu praz si ardei copt 208219
retete culinare - Friptura de porc cu praz si ardei copt 208220

COMENTARII (30)

alilianaa 1

04.03.2013, 19:59

Andreea, Anett, Gaby,Diana, Scortisoara, multumesc!

Krystyan Trendy 1

13.11.2013, 08:22

mmm... foarte gustoasa

babi5 1

15.12.2014, 19:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29