Friptură de porc cu rozmarin

de elucubratiiculinare in Porc, 2 Mar 2012 | 1407 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de porc,
  • 3 fire rozmarin proaspăt,
  • o linguriță salvie uscată,
  • 4 cartofi,
  • 4 căței de usturoi,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de porc cu rozmarin:

Carnea se spală bine. De preferat să alegem o cărniță cu ceva grăsime pe ea. Se condimentează cu sare, piper și salvie. Se leagă bine cu o sfoară, să-și păstreze forma la cuptor. Se introduce rozmarinul ușor pe sub sfoară, un fir deasupra și unul dedesubt. Se aranjează carnea într-o tavă unsă cu puțin ulei sau unt, de preferat o tavă cu capac.

Cartofii se spală bine și se taie fiecare în sferturi, apoi se aranjează pe lângă carne. Usturoiul se curăță și se zdrobește un pic cu lama unui cuțit. Se pune în tavă usturoiul și firul de rozmarin. Se stropește totul cu puțin ulei, se acoperă și se dă la cuptor pentru o oră la 180 grade C. După ce a stat o oră în cuptor se scoate capacul și se mai lasă încă 30 minute să se rumenească.

Când este gata, se scoate pe un platou și se înlătură sfoara. Aranjăm cartofii alături.

Poftă bună!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Friptură de porc cu rozmarin-0
Friptură de porc cu rozmarin-1
Friptură de porc cu rozmarin-2

COMENTARII (12)

DIANA B

DIANA B 1

03.03.2012, 10:46

ti-am dat like pe mail , Mona

Sim0na

Sim0na 1

03.03.2012, 20:16

Imi place reteta, este exact pe gustul meu! Am salvat reteta!

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

03.03.2012, 20:25

Si mie-mi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27