Friptura de porc cu sos de portocale

de pisicutzaa in Porc, 10 Feb 2010 | 7387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa porc (fara grasime)
  • 1 portocala
  • 250 ml suc de portocale
  • 250 ml vin alb sec
  • sare,
  • piper,
  • oregano
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu sos de portocale:

Se feliaza pulpa de porc cat mai subtire, feliile se pun intre 2 folii de plastic si se bat ca pentru snitele.

Se pune pe foc o tigaie (sau 2 daca vreti sa terminati mai repede) si se pune cate 1 lgt de unt.Se prajesc bucatile de carne.

Dupa aceea punem carnea intr-o tava unsa cu putin unt, iar in tigaia in care am prajit carnea punem sucul de portocala si vinul si lasam sa scada sosul.  Dupa ce a mai scazut sosul , se pune peste carne in tava, iar in tigaie punem feliile de portocala pentru cateva minute sa se caleasca, apoi punem peste carne si dam la cuptor tava ptr 20 de min , ca sosul sa intre in carne.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Friptura de porc cu sos de portocale-0
Friptura de porc cu sos de portocale-1
Friptura de porc cu sos de portocale-2
Friptura de porc cu sos de portocale-3
Friptura de porc cu sos de portocale-4

COMENTARII (3)

Bunica

Bunica 1

10.02.2010, 15:10

Interesanta reteta ! Bine ai venit printre bucatarasi !

pisicutzaa

pisicutzaa 1

10.02.2010, 16:58

Multumesc!

adasev12

adasev12 1

26.08.2010, 14:27

interesant...cam ce gust ia carnea...nu e prea aromata???

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!