Friptura de porc cu sos de unt si lamaie

de alilianaa in Porc, 7 Ian 2015 | 6607 vizualizari

 

bun si rapid.

 

INGREDIENTE

  • carne pentru 8-10 fripturi
  • sare
  • 2 linguri ulei (pentru a unge carnea)
  • Sos: 50 g unt,sare, cateva boabe de coriandru, putin piepr macinat, cateva boabe de mustar, 2 graunti usturoi, patrunjel verde, o lingura de zeama de lamaie, 20 ml vin alb, o lingura smantana.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu sos de unt si lamaie:

Friptura se portioneaza si se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza si se unge cu ulei. Se pune pe grill-ul incins. Cand este gata carnea o scoatem pe o farfurie.

Sosul: untul pe pune intr-o cratita la topit. Se pune sare.  Cand s-a topit se adauga coriandru, boabe de mustar,piper macinat si grauntii de usturoi taiati feliute. Amestecam. Adaugam zeama de lamaie, vinul si la final patrunjelul verde. Se da sosul de-o parte si se adauga si smantana. Amestecam. Servim cald peste friptura. 

TIPS-URI

1

daca preferati sosul mai acrisor mai adaugati zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu sos de unt si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura a la Motan