Friptura de porc cu sos dulce-acrisor, gutui si tagliatelle

de Dana_Retetegg in Porc, 26 Noi 2012 | 5005 vizualizari

 

Un super deliciu! Carnea nu e musai sa fie de porc, merge cu acest sos si carnea de pui sau vitel! In loc de paste, putem alege orez sau cus-cus pregatit dupa aceeasi reteta!

 

INGREDIENTE

  • Friptura:
  • 4 felii maricele dintr-o pulpa de porc (sau muschi, cotlet),
  • sare,
  • piper,
  • putin ulei,
  • 3 catei de usturoi,
  • 50 ml apa
  • Garnitura:
  • 1 gutuie mare sau 2 mai mici,
  • 1 lingurita miere,
  • 3-4 linguri de vin
  • Pastele:
  • 200 g tagliatelle,
  • 1/2 lingurita pudra de curry,
  • 2 linguri ulei de masline cu busuioc,
  • cateva frunze verzi de busuioc
  • Sos dulce-acrisor:
  • 4 linguri otet,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri zahar,
  • un praf de sare,
  • boabe de piper si mustar,
  • 1-2 foi de dafin,
  • oregano,
  • cimbru,
  • 4-5 linguri sos de rosii (bulion,etc).
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu sos dulce-acrisor, gutui si tagliatelle:

Am uns o tava de yena cu ulei si am asezat in ea feliile de porc, am adaugat pe ele un praf de sare si piper, apoi apa in tava.

Le-am pus la cuptor timp de 40 de minute.

Intre timp am pregatit sosul. Intr-o cratita pe foc am pus toate ingredientele, am lasat 2-3 minute sa fiarba si apoi am turnat sosul in tava peste friptura.

Am adaugat si usturoiul taiat felii.

In alta tava am pus felii de gutuie impreuna cu un sos din vin si miere. Am lasat la cuptor pana au prins o crusta rumena. (eu am pus in cuptor in acelasi timp friptura si gutuile - ca sa mai economisesc timp).

Am fiert pastele cateva minute. Le-am scurs apa si am adaugat peste ele ulei de masline, pudra de curry si putina sare. Am lasat 2-3 minute pe foc miscand mereu vasul.

Am servit friptura de porc in mult sos dulce-acrisor, alaturi de felii caramelizate de gutuie si tagliatelle cu busuioc verde.

 

COMENTARII (49)

Dana_Retetegg 1

27.11.2012, 20:49

Multumesc!

Dya Daniela Andrei 1

10.12.2012, 15:42

Dana_Retetegg 1

10.12.2012, 17:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: