Friptura de porc, in crusta de mustar

de merisor in Porc, 19 Mar 2015 | 2291 vizualizari

 

Am tot vazut diverse retete de friptura in sos de mustar si am zis sa incerc si eu ceva de acest gen.
Eu am asezonat sosul dupa gustul nostru, cu condimentele pe care le-am avut la indemana.
Mi-a placut la aceasta friptura in special fragezimea carnii, la interior.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de porc (coaste+muschi)
  • 3 linguri mustar cu miere
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 capatana usturoi
  • 1 praf piper
  • amestec de condimente, rase
  • 1 praf busuioc
  • 1 lingura sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc, in crusta de mustar:

Spalam carnea, o uscam si o intepam din loc in loc si o frecam cu putina sare.

Curatam usturoiul si il pisam cu sare, apoi il fecam cu uleiul de masline.

Il adaugam peste mustar , apoi presaram condimentele si  omogenizam bine totul.

Trecem carnea prin acest amestec, pe toate partile si o introducem intr-o punga pe care o vom lega la capat, apoi o vom tine la frigider cel putin o ora.

Eu am tinut-o cam trei ore.

Asezam carnea intr-un vas termorezistent, cu capac si o dam la cuptor pentru 60 de minute la 200 de grade.

In ultimele 15 minute, scurgem lichidul din vas, ca se formeaza destul de mult si lasam vasul fara capac, intorcand carnea de pe o parte pe alta sa se rumeneasca frumos.

 

TIPS-URI

1

In lichidul rezultat de la friptura, preparati niste cartofi, eu asa am facut si au iesit tare buni. I-am mai asezonat si cu rozmarin si boia de ardei.

RETETA IN IMAGINI

Friptura de porc, in crusta de mustar-0
Friptura de porc, in crusta de mustar-1
Friptura de porc, in crusta de mustar-2
Friptura de porc, in crusta de mustar-3
Friptura de porc, in crusta de mustar-4
Friptura de porc, in crusta de mustar-5
Friptura de porc, in crusta de mustar-6
Friptura de porc, in crusta de mustar-7
Friptura de porc, in crusta de mustar-8
Friptura de porc, in crusta de mustar-9
Friptura de porc, in crusta de mustar-10

COMENTARII (25)

 merisor

merisor 1

25.03.2015, 08:03

Raluca, ma bucur ca ai incercat reteta si ti-a placut!

cristeena20

cristeena20 1

25.03.2015, 17:02

Vai ce buna este!!!Si pe asta o pun pe lista de facut curand!!

tarasmariana

tarasmariana 1

09.04.2015, 01:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!