Friptura de porc in sos de legume

de merisor in Porc, 9 Mar 2014 | 2539 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 Kg muschi de porc
  • 250 ml ulei
  • 2 capatani usturoi
  • 350 gr rosii conservate cu legume
  • 3 linguri zacusca de dovlecel
  • 1 cartof
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • 750 ml apa
  • 100 ml vin rosu
  • 1 lingurita zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc in sos de legume:

Friptura am preparat-o cu o zi inainte, apoi la cea care a ramas pentru a doua zi am facut un sos.

Pentru friptura, am portionat muschiul de porc in felii mai groase, cam de 2,5 cm, pe care le-am trecut printr-un sos preparat dintr-o capatana de usturoi, 50 ml ulei, sare si piper si le-am lasat asa la macerat cam 4-5 ore.

Intr-o tava unsa bine cu ulei, am asezat carnea de porc si am dat-o la cuptor la foc incet pentru 40 de minute, iar din cand in cand am intors-o de pe o parte pe alta si am stropit-o cu vin rosu.

Pentru sos, am pus cartoful la fiert in coaja.

Am pus intr-un vas putin ulei , am asezat carnea, am adaugat 2 foi de dafin si am acoperit-o cu apa.

Am lasat vasul la foc mediu pentru 10-15 minute timp in care am pregatit restul ingredientelor.

Am curatat usturoiul(o capatana) si l-am presat, apoi l-am amestecat cu zacusca si rosiile si am adaugat amestecul respectiv peste carne.

Am lasat pe foc alte 10 minute, dupa care am ingrosat sosul cu cartoful curatat si pasat.

Am asezonat cu sare, piper si zahar si dupa alte 8-10 minute am ridicat vasul de pe foc si am adaugat patrunjelul tocat.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Se poate ingrosa sosul cu faina in loc de cartof.

2

Foile de dafin nu trebuie lasate pana la finalul prepararii pentru ca devin amare.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptura de porc in sos de legume 302529
retete culinare - Friptura de porc in sos de legume 302530
retete culinare - Friptura de porc in sos de legume 302531
retete culinare - Friptura de porc in sos de legume 302532

COMENTARII (51)

Andreea Caroline 1

11.03.2014, 14:53

Bun mai ales cu niste castraveciori murati !!!

Panacris 1

12.03.2014, 08:11

Bunătate!

Krystyan Trendy 1

24.05.2014, 12:13

ce friptura buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S