Friptura de porc la tava

de Rocsi in Porc, 23 Aug 2011 | 6560 vizualizari

 

A taiat o ruda porcul si i-a dat si unui unchi niste carne si a adus-o la mine.a vrut friptura si i-am facut.bineinteles au mancat doar barbatii ca era putin grasa si noi fetele ne strambam cand o vedeam!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1,400 kg carne de porc(muschi cu putina grasime) dezosata
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • ulei
  • vin rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la tava:

Carnea o spalam bine si o portionam.

o tamponam cu niste servete de bucatarie.

luam o tava si punem in ea un strop de ulei,pe care il intindem cu un penson de bucatarie.

punem bucatile de carne in tava.

o condimentam cu sare,piper si putina boia de ardei iute.

ceapa o curata, si o taiem felii rotunde.

rosiile le spalam si le taiem tot felii rotunde.

le punem peste carne si feliile de rosii si cele de ceapa.

punem cam 3 sferturi de cana de apa.

acoperim tava cu folie,pe care o gaurim din loc in loc.

dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.

ne mai uitam la friptura din cand in cand.

cand este aproape gata,luam folia si stopim carnita cu vin rosu.

mai dam 10 minute la cuptor,apoi scoatem si stropim iar cu putin vin.

mi dam inca 10 minute ,apoi o scoatem si o lasam la racorit.

Merge de minune cu muraturi si bineinteles un pahar de vin rece.

 

RETETA IN IMAGINI

Friptura de porc la tava-0
Friptura de porc la tava-1
Friptura de porc la tava-2

COMENTARII (26)

Rocsi

Rocsi 1

20.12.2013, 10:33

Ica

babi5

babi5 1

22.12.2013, 18:21

Rocsi

Rocsi 1

22.12.2013, 18:46

Babi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!