Friptura de porc si rulouri de dovlecei umplute cu branza si caise

de papabundetot in Porc, 29 Iul 2013 | 674 vizualizari

 

Pentru ca iarasi nu stiam ce sa gatesc pentru masa de pranz,am plecat in piata gandindu-ma ca poate ceva de acolo ma va inspira si la intoarcere voi avea un preparat in minte…nu a fost chiar asa desi putin m-a ajutat vizita printre tarabe, dar in momentul in care am luat dovleceii din piata inca nu stiam ce sa fac cu ei :) norocul meu e ca ideile imi vin odata ce intru in bucatarie si uite asa se elucideaza misterul total din capul meu :)

Este un preparat pe care nu l-am mai facut vreodata,si daca e sa ma gandesc ca in afara de cateva retete traditionale nimic nu gatesc de doua ori,as spune ca iarasi va trebui sa ma gandesc la ce gatesc pentru maine…

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 7 buc cotlet de porc fara os
  • 2 dovlecei
  • sumac
  • susan negru,
  • sos soia,
  • curry
  • fulgi de ardei iute
  • 4-5 caise
  • 4 cepsoare
  • 3 catei usturoi,
  • 2 cuisoare
  • ulei de masline
  • vin rose de tara
  • parmezan ras si branza afumata de tara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc si rulouri de dovlecei umplute cu branza si caise:

Cotletul de porc l-am marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei,sumac si susan negru si l-am lasat cam 30 min . Dovleceii i-am taiat pe lung felii foarte subtiri si i-am sarat putin apoi i-am pus pe gratar pret de cateva secunde doar pentru a prinde culoare si pentru a se inmuia putin. Bucatile de dovlecel mai mici care nu s-au taiat frumos,le-am tocat marunt si impreuna cu usturoiul taiat rondele am facut un pat pentru carne,le-am asezat pe toate in tava si am dat la cuptor cam 30 de minute,nu cred ca a durat mai mult,mai ales ca feliile de carne erau destul de subtiri.

Intr-o tigaie am pus cepsoarele taiate pe lung in ulei de masline,le-am lasat sa se rumeneasca fara a le arde,am  pus apoi putin zahar,cam o lingura si caisele taiate felii subtiri si am lasat totul sa se caramelizeze putin,am adaugat apoi 2 cuisoare si vin si am lasat la fiert la foc mic.

Dovleceii prajiti pe gratar i-am lasat putin la racit si apoi am pus peste ei sos de caise,branza afumata rasa si parmezan,am rulat dovleceii si i-am pus intr-o tava cu putin unt si i-am dat la cuptor 5 minute.

Am servit apoi dovleceii alaturi de friptura de porc.O varietate de arome,pot parea ciudate pentru cei mai conservatori insa noua tare mult ne-a placut.

Pofta mare!

 

COMENTARII (12)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

29.07.2013, 11:45

Rocsi

Rocsi 1

29.07.2013, 12:34

 merisor

merisor 1

29.07.2013, 13:43

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01