Friptura de pui

de luminita20_2006 in Pui, 13 Dec 2009 | 5623 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (eu am avut 2 pulpe si 2 aripi)
  • 6 catei usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2 linguri bulion si 50ml pasta de rosii
  • 2 foi de dafin
  • 1 ceapa mica
  • unt
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui:

Carnea de pui am pus-o in apa cu sare (ca de obicei) 30 min. Apoi se scoate pe un servetel si se elimina apa. Intr-o tigaie se pune ulei de masline,  apoi pulpele se condimenteaza si se prajesc pe ambele parti, adaugandu-se si usturoiul pisat.

Cand s-a rumenit carnea se toarna intr-o tava si se pune bulionul amestecat cu 100 ml apa , foile de dafin, pasta de rosii si patrunjelul. Ceapa se taie marunt si se prajeste in unt apoi se aduga peste carne.Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor timp de 35 min foc mediu. Se serveste cu orez fiert.

 

TIPS-URI

1

tips Adriana: in prepararea Stifado, arpagicul este obligatoriu

2

tips Adriana: Mincarica iese mai gustoasa daca ii adaugati cuisoare, ienibahar si putina scortisoara

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptura de pui 12053
retete culinare - Friptura de pui 12054

COMENTARII (7)

luminita20_2006 1

14.12.2009, 17:03

sicer de pe googl am gasit reteta...si acolo scria ca pot pune ceapa in loc de arpagicdar de cuisoare, ienibahar si putina scortisoara nu scria nimica....acuma am sa stiu...dar sa cauti si tu pe googl si ai sa vezi ca am dreptate...nu vreu sa dau nume site-urilor unde am gasit reteta asta dar si pe altele tot asa era...oricum alta daca asa am sa fac

gaby_duceag 1

14.12.2009, 23:22

nici eu nu pun acele condimente,nici nu cred ca mi-ar placea,insa pun ceapa si o fac intr-un ceaun de tuci.iese super!

elena1988 1

15.03.2011, 14:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D