Friptura de pui cu 40 de catei de usturoi

de SavoriUrbane in Pui, 24 Apr 2014 | 1611 vizualizari

 

Puiul cu 40 de catei de usturoi, imbaiat in unt si alintat de o crenguta de cimbru aduce aromele provensale in bucataria voastra. Foarte simplu de gatit. Daca-i ingramaditi in tava si niste cartofi noi si in paralel faceti o salata verde cu o vinegreta usoara si acida totul va fi un succes garantat!

Se incepe cu incinsul cuptorului la 240C (treapta maxima la cele cu gaz).

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de 2 kg
  • 50 g unt moale, la temperatura camerei
  • 40 de catei de usturoi decojiti, intregi (cca. 3 capatani de usturoi)
  • o crenguta de cimbru verde sau uscat
  • sare, piper, boia dulce
  • 1kg de cartofi noi curatati
  • 50g unt rece
  • putin chimen
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui cu 40 de catei de usturoi:

Se condimenteaza puiul cu sare, piper si boia dulce (si la exterior si in interior) si se maseaza bine de tot cu untul moale. Intr-o tava adanca de friptura se aseaza puiul condimentat impreuna cu cateii de usturoi si FARA pic de alt lichid si fara capac sau folie se baga pentru 60 minute la cuptorul incins la 240 C cu ventilatie.

Am fost sceptica la faza ca va fi neacoperit si fara pic de apa dar uite ca la 30 minute arata foarte OK - lasa sucurile proprii si culmea, desi e la 240C NU se arde! Cam la 15 minute se pensuleaza cu sosul din tava si se mai intorc cateii de usturoi. La 30 minute am introdus si fragezii cartofi noi, sarati si ei usor si presarati cu chimen si bucatele mici de unt. Inapoi la copt pentru inca 30 min!

Totul e crocant si parfumat de la unt si usturoi! Cateii de usturoi au devenit translucizi si caramelizati. Merge la fix cu o salata verde

 

RETETA IN IMAGINI

Friptura de pui cu 40 de catei de usturoi-0
Friptura de pui cu 40 de catei de usturoi-1
Friptura de pui cu 40 de catei de usturoi-2
Friptura de pui cu 40 de catei de usturoi-3

COMENTARII (8)

SavoriUrbane

SavoriUrbane 1

25.04.2014, 09:32

Bine v-am gasit!

laura_n

laura_n 1

25.04.2014, 15:33

bun venit

Bya Ralu

Bya Ralu 1

21.01.2015, 11:41

bun venit!bun puiutul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!