Friptura de pui cu cartofi si rosii cherry in sos de vin cu rozmarin si cimbru la vasul de lut, tajine

de rivka in Pui, 14 Sep 2010 | 4607 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi maricei
  • rosii cherry
  • 4 pulpe mari de pui
  • un pahar de vin alb
  • boia
  • sare
  • rozmarin
  • cimbru
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui cu cartofi si rosii cherry in sos de vin cu rozmarin si cimbru la vasul de lut, tajine:

Am tot vazut retete asemanatoare pe blogul Silviei si al Mariei Mihalache: http://mmihalache.blogspot.com/2010/09/pulpe-de-pui-cu-cartofi-noi-la-cuptor.html deci m-am hotarat azi sa incerc si eu. Nu am folosit vas roman caci nu am inca dar am vasul tajine, tot de lut deci l-am pus iar la treaba.

Pentru friptura am folosit:
6 cartofi maricei
rosii cherry
4 pulpe mari de pui pe care le-am lasat jumatate de zi la marinat in frigider unse cu ulei de masline, boia(paprika) dulce, sare, rozmarin si un pahar maricel de vin alb.

Am curatat cartofii , i-am taiat in 4 , i-am asezat pe fundul vasului de lut. Deasupra am pus pulpele de pui , sucul de marinada in care au stat jumatate de zi l-am turnat deasupra, am adaugat deasupra rosiile cherry si am stropit totul cu o lingurita de cimbru uscat.
Am pus capacul vasului tajine si am dat la cuptor la cca 240 grade cca 2 ore.

 

COMENTARII (39)

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

21.12.2010, 16:46

ce bine arta

elena1988

elena1988 1

08.02.2011, 13:52

babi5

babi5 1

17.06.2013, 10:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24