Friptura de pui cu ochiuri

de Irina in Pui, 17 Mar 2014 | 41641 vizualizari

 

Fripturica asta de pui cu ochiuri e o reteta mostenita de la bunica lui Gusti. Ne-o facea adesea, cand mergeam la tara si o mancam cu paine proaspat scoasa din cuptor. Parca ii simt mirosul si acum... :X Bunica nu mai e...dar mereu ne aducem aminte de bunatatile ei si le facem si noi din cand in cand.

 

INGREDIENTE

  • 8 copanele de pui
  • 12 oua de prepelita
  • suc de rosii facut in casa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 grame tarhon uscat
  • sare
  • piper
  • 1/2 pahar cu apa
  • 2-3 grame marar tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui cu ochiuri:

Am curatat intai copanelele, le-am spalat si le-am asezat intr-o tava. 

Le-am condimentat cu sare, piper si tarhon uscat.

Usturoiul l-am curatat si am taiat cateii, dupa care i-am imprastiat in tava.

Am turnat sucul de rosii peste copanele si am adaugat putina apa.

Tava am pus-o la cuptor, pana au inceput sa se rumeneasca copanelele. Din cand in cand am stropit copanelele cu zeama, incat sa prinda o crusta frumoasa si sa nu se usuce.

Am mutat friptura intr-un vas de lut si abia acum am adaugat si ouale sparte printre copanele.

Am mai lasat doar cateva minute fripturica la cuptor. Ouale au ramas moi pe dinauntru. 

La final am presarat marar tocat pe deasupra si am mancat cu mare pofta. 

Va poftesc la masa! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptura de pui cu ochiuri 304345
retete culinare - Friptura de pui cu ochiuri 304346
retete culinare - Friptura de pui cu ochiuri 304347
retete culinare - Friptura de pui cu ochiuri 304348
retete culinare - Friptura de pui cu ochiuri 304349
retete culinare - Friptura de pui cu ochiuri 304350
retete culinare - Friptura de pui cu ochiuri 304351
retete culinare - Friptura de pui cu ochiuri 304352

COMENTARII (41)

Ksenya 1

26.09.2015, 10:12

am pus-o pe lista!

lhogea 1

28.10.2015, 00:13

Nou si de viitor!
Cautam colaboratori pentru publicare anunturi.
Nu este necesara experienta, doar calculator, internet , rabdare si perseverenta.
Se ofera instruire gratuita si contract de comision inca de la inceput.
Oferim si cerem seriozitate maxima!
Cei interesati pot trimite un email cu textul „info“ la adresa: lhogea@yahoo.com

dantes 1

03.12.2015, 07:23

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21