Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Am tot auzit si citit despre sosul de ceapa caramelizata si nu stiam ce gust are.
Ei bine, acum am aflat, este exact pe gustul meu: dulce-picant.
Puiul meu a fost unul de la tara pe care l-am pus mai intai la fiert in apa cu putina sare.
L-am lasat la fiert cam 15 minute dupa ce a atins punctul de fierbere dupa care l-am scos, am crestat carnea, am condimentat-o si am pus-o in tava unde am adaugat ulei si putina supa in care a fiert. Am pus si usturoi prin crestaturi si foi de dafin.
Am lasat la cuptor cam 40 de minute, timp in care am mai intors carnea de pe o parte pe alta si am mai stropit-o cu supa.
In acest timp mi-am pregatit sosurile.
Mai intai am pregatit un otet balsamic din 120 ml otet, un varf lingurita busuioc, un varf lingurita cimbru si un varf lingurita oregano si l-am pus intr-un vas cu capac pe care l-am mai agitat din cand in cand pana am pregatit restul ingredientelor.
Pentru sosul de rosii am trecut rosiile prin robot, am adaugat usturoi presat, putin piper si sare.
Acest sos l-am pus peste frinptura cu 15 minute inainte de stigerea focului.
Pentru sosul de ceapa, am tocat ceapa marunt si am calit-o in uleiul de masline mestecand continuu pana a devenit translucida, apoi am adaugat zaharul si am amestecat pana acesta s-a topit.
In final am adaugat otetul balsamic si am mai lasat pe foc 5 minute.
Cand am scos friptura din cuptor, am adaugat sosul de ceapa peste ea.
Tare buna ar fi fost cu mamaliguta, dar o las pe data viitoare.
1
Supa in care am fiert puiul nu se arunca se pastreaza la frigider o zi doua si se intrebuinteaza la alta mancare.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult