Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata

de merisor in Pui, 23 Sep 2013 | 4709 vizualizari

 

Am tot auzit si citit despre sosul de ceapa caramelizata si nu stiam ce gust are.
Ei bine, acum am aflat, este exact pe gustul meu: dulce-picant.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe pui
  • 2 buc piept de pui
  • 2 cepe mari
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 l apa
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru
  • busuioc
  • 2 foi de dafin
  • 1 capatana usturoi
  • 2 rosii
  • 120 ml otet
  • 1 lingura zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata:

Puiul meu a fost unul de la tara pe care l-am pus mai intai la fiert in apa cu putina sare.

L-am lasat la fiert cam 15 minute dupa ce a atins punctul de fierbere dupa care l-am scos, am crestat carnea, am condimentat-o si am pus-o in tava unde am adaugat ulei si putina supa in care a fiert. Am pus si usturoi prin crestaturi si foi de dafin.

Am lasat la cuptor cam 40 de minute, timp in care am mai intors carnea de pe o parte pe alta si am mai stropit-o cu supa.

In acest timp mi-am pregatit sosurile.

Mai intai am pregatit un otet balsamic din 120 ml otet, un varf lingurita busuioc, un varf lingurita cimbru si un varf lingurita oregano si l-am pus intr-un vas cu capac pe care l-am mai agitat din cand in cand pana am pregatit restul ingredientelor.

Pentru sosul de rosii am trecut rosiile prin robot, am adaugat usturoi presat, putin piper si sare.

Acest sos l-am pus peste frinptura cu 15 minute inainte de stigerea focului.

Pentru sosul de ceapa, am tocat ceapa marunt si am calit-o in uleiul de masline mestecand continuu pana a devenit translucida, apoi am adaugat zaharul si am amestecat pana acesta s-a topit.

In final am adaugat otetul balsamic si am mai lasat pe foc 5 minute.

Cand am scos friptura din cuptor, am adaugat sosul de ceapa peste ea.

Tare buna ar fi fost cu mamaliguta, dar o las pe data viitoare. 

 

TIPS-URI

1

Supa in care am fiert puiul nu se arunca se pastreaza la frigider o zi doua si se intrebuinteaza la alta mancare.

RETETA IN IMAGINI

Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata-0
Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata-1
Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata-2
Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata-3
Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata-4
Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata-5
Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata-6
Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata-7
Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata-8

COMENTARII (49)

simona72

simona72 1

25.09.2013, 11:48

Super bun!! Mai ales cu sosul de ceapa...un deliciu!!

 merisor

merisor 1

25.09.2013, 13:06

Va imbratisez cu drag, pe toti!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

26.11.2013, 16:52

grozava friptura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!