Friptura de pui la tigaie

de Rocsi in Pui, 12 Ian 2012 | 25377 vizualizari

 

Niciodata nu am postat reteta de friptura de pui la tigaie,clasica cum ii zic eu,desi o prepar des...Tot am facut,mereu ziceam ca ii fac poza sa va arat si voua reteta mea de fripturica de pui,dar ziceam hai las pe data viitoare.Am servit-o cu un orez cu legume si o salata de varza.E calda ,deci veniti la masa!!!!

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele de pui(sau pulpe de pui puteti folosi)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • putin vin rosu(jumatate de canita)
  • patrunjel uscat
  • Pentru garnitura de orez:
  • jumatate cana de orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • jumatate ardei rosu
  • 150 gr rosii in suc propriu
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei 
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui la tigaie:

Copanelele le spalam bine ,apoi le tamponam cu un servet de bucatarie.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie.

Cand incepe sa sfaraie punem copanelele si le acoperim cu un capac.

Le rumenim 1-2 minute pe fiecare parte,sa iese sangele din ele.

Le condimentam cu sare ,piper si boia de ardei dulce dupa gust,apoi adaugam  cate putina apa calda.

Le lasam sa se faca la foc potrivit,acoperite.

Le mai invatim pe cealalta parte,iar le stropim cu apa,pana sunt bine patrunse.

Curatam usturoiul si il pisam.

Cand este bine facuta carnea,incepem sa stropim cu vin rosu(de vreo 2 ori) si punem si usturoiul pisat.

Le mai lasam 2-3 minute pe foc,pana scade toata zeama ,pana se aromatizeaza friptura si cu usturoiul si ramane ca un sosulet.

Deasupra,cand oprin focul,presaram putin patrunjel uscat.

Garnitura:

Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt.

Morcovul il radem de coaja,il taiem in 3-4 bucati,apoi il facem fasiute subtiri si lungi.

Ardeiul rosu il taiem cubulete.

Rosiile le tocam maruntel.

Intr-o cratita incingem uleiul si punem legumele .

Le sotam cam 1 minute,apoi adaugam 2 cani cu apa.

Orezul il spalam in doua,trei ape,dar sa fie calda.

Cand incep sa fiarba legumele,dam drumul si la orez.

Condimentam cu sare si piper.

Lasam sa se faca la foc potrivit.

Cand a fiert cam pe jumatate punem si  rosiile maruntite.

Spre final,cand orezul si legumele sunt bine facute,iar zeama a scazut adaugam  zeama de lamaie si mai dam doar cateva clocote.

Inchidem aragazul,presaram marar uscat si acoperim cu un capac 5 minute.

Ne formam o portie pe farfurie ,preparam si o salata de varza si servim.

Pofta buna!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rocsi 1

13.01.2012, 11:17

Mirela,Alina,Lau va multumesc
-Sa stii Ana dar asta e ,fapta s-a consumat!!!

jolygina 1

16.01.2012, 11:10

place si acest fel

Rocsi 1

16.01.2012, 16:27

Multumesc Joly!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carne de pasare in sos de smantana