Friptură de vită condimentată

de elucubratiiculinare in Vita, 13 Oct 2013 | 3962 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 fripturi de aprox. 250-300 g fiecare
  • 1 linguriță piper verde
  • 1 linguriță coriandru boabe
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță fulgi de ardei iute
  • 1 linguriță sare grunjoasă
  • ulei de floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de vită condimentată:

Pentru o fripură la grătar alegem un antricot de vită - dacă este de mânzat este și mai bine. Nu găsim antricot, ne putem mulțumi și cu un cotlet, dar să fie un pic împănat cu ceva grăsime.

Într-un mojar adăugăm piperul, coriandrul, fulgii de ardei, cimbru și sarea. Se zdrobesc ușor să nu obținem un praf, avem nevoie de ele cât mai grosolan zdrobite. Frecăm amestecul de condimente în mod egal pe ambele părți ale fripturilor.  Se lasă la rece pentru min 30 minute. Încingem grătarul  și se periază ușor cu puțin ulei. Punem fripturile pe grătarul bine încins și se lasă 1-2 minute pe fiecare parte - dacă le preferați în sânge sau 3-4 minute dacă le preferați bine făcute.  Se scot pe un platou și se servesc cu o bucățică de unt deasupra.

Garnitura a fost de data aceasta salata de varză roșie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de vită condimentată" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vrabioara de vita