Friptura de vita cu taitei Dan Dan

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 4 Dec 2015 | 3036 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptura:
  • 1 bucata de 250 grame friptura de vita
  • 1/2 ligurita piper Szechuan
  • 5 condimente chinezesti
  • 1 bucata de 2 cm de ghimbir proaspat
  • 1/4 chili
  • 1/2 catel de usturoi
  • 1/2 lime
  • cateva tulpini de coriandru proaspat
  • Pentru mazare:
  • 150 grame mazare pastai (sugar snaps)
  • 1/2 lingura sos Hoisin
  • 1/2 lamaie sau lime
  • Pentru taitei:
  • 3 linguri ulei cu chili
  • 2 linguri sos de soia
  • 1/2 catel de usturoi
  • 1/4 legatura de coriandru proaspat
  • 4 fire de ceapa verde
  • 200 grame taitei cu ou
  • 1/2 cub concentrat bio de vita
  • 1/4 lime
  • miere
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu taitei Dan Dan:

Se aseaza carnea pe un tocator si se presara sare si piper. Se marunteste piperul Szechuan cu ajutorul unui mojar. Se aseaza cate putin in 2 boluri si restul se presara peste carnea de vita impreuna cu 5 condimente chinezesti. Se stropeste totul cu ulei de masline si se maseaza condimentele in carne.

Se imparte chiliul tocat intre cele doua boluri, impreuna cu sosul de soia, uleiul si usturoiul.

Se frige bucata de carne pe un gratar fierbinte la foc mare cate 2 minute pe parte pentru o friptura in sange sau in functie de preferinte.

Se fierbe mazare in apa sarata cateva minute.

Se toaca ceapa verde rondele si se imparte intre cele doua boluri.

Se stropeste un tocator curat cu ulei de masline si se aseaza friptura deasupra. Se rad fin ghimbirul, usuturoiul si chiliul peste friptura, se stropeste cu suc de lime si se lasa la odihnit.

Se aseaza sosul Hoisin pe un platoru si se intinde cu o lingura pe toata baza platoului. Se stropeste cu suc de lime si ulei de masline si se aseaza mazarea deasupra. Se mai stropeste cu putin ulei de masline si se amesteca in momentul servirii.

Se fierb taiteii in apa in care a fiert mazarea, impreuna cu cubul de concentrat.

Se stoarce putin suc de lime in fiecare bol si se adauga si putina miere.

Se taie bucata de friptura in fasii de 2 cm grosime si se imbraca in sosurile scurse pe tocator.

Se impart taiteii intre boluri si se adauga si putin din apa in care au fiert.

Se servesc imediat cu mazare si fasii de friptura, presarati cu frunze de coriandru si suc de lime.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu taitei Dan Dan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Bunica 1

04.12.2015, 16:22

M-ai cam pierdut Stiu eu foarte bine cum stă treaba cu carnea de vită,da n-o pot mânca așa în sânge.

Rocsi 1

04.12.2015, 20:27

Ce bine arata!

Satisfyyourcravings 1

05.12.2015, 16:05

Bunica, si mama mea are aceleasi preferinte. :*

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu branzeturi si broccoli