Friptura de vita iute si crema de ciocolata

de CookieMonster in Vita, 1 Oct 2013 | 1414 vizualizari

 

S-a intors sotul din delegatie si mi-a povestit de un preparat taditional ceh, vita cu frisca...eu nu am avut decat ciocolata in casa. A iesit ceva foarte intersant! Yammy

 

INGREDIENTE

  • 1500 g carne de vita
  • 3 ardei grasi rosii
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 500 ml suc de rosii
  • 3 - 4 linguri sos de soia
  • 3 - 4 linguri ulei
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • 50 ml afinata

Crema de ciocolata

  • 90 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt 65% grasime
  • 1/2 esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita iute si crema de ciocolata:

1. Spalati carnea, taiati-o cubulete si puneti-o la fiert 2 ore la foc mic intr-o oala semiacoperita.

2. Spalati, curatati ardeii de samburi si taiatii fasii subtiri.

3. Curatati, spalati si taiati marunt cu ajutorul robotului de bucatarie morcovii si cepele.

4. In 3 -4 linguri de ulei caliti ceapa, morcovii si ardeii. Cand ceapa devine lucioasa adaugati carnea de vita, lasati-o sa se rumenasca amestecand putin. Puneti sucul de rosii, sosul de soia, boia, sare si piper dupa gust. Lasati sa dea in cateva clocote

5. Preincalziti cuptorul de 180 C si dati totul la cuptor 30 de minute. Dupa primele 20 de minute adaugati afinata.

Crema de ciocolata:

1. Topiti untul la foc mic, adaugati ciocolata rupta in patratele, amestcati pana se topeste totul, puneti esenta de rom, luati de pe foc si lasati sa se racesca putin.

Pofta Buna!

 

COMENTARII (33)

Panacris 1

25.11.2013, 08:02

Interesantă combinație

Krystyan Trendy 1

25.11.2013, 12:33

interesanta reteta

CookieMonster 1

27.11.2013, 22:19

multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L